Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A nyuszi a tavaszt is meghozhatja
A nyuszi a tavaszt is meghozhatja Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. március 20.
ImageBár egy hétre előre is elég nagy merészség jóslatokba bocsátkozni, most úgy tűnik, Húsvétra a nyuszi a tojások mellett meghozhatja a tartós tavaszi időt is.

 

Ebből már kaptunk eddig is bemutatót, sőt, vasárnap is kapunk, hiszen az ország jelentős részén időnkénti felhősödés mellett sok lesz a napsütés, 14-15 fok várható délután. Ezt követően néhány hűvösebb, csapadékosabb nap vár ránk, majd jövő hét végétől ismét a napsütésé lesz a főszerep, s a hőmérsékleti maximumok is 15 fok körül alakulnak, március utolsó hetében pedig már a 20 fok közeli maximumok sem lesznek ritkák, s eső is egyre kevésbé várható.

Az Időkép prognózisa szerint vasárnap változóan felhős-napos időre van kilátás, legfeljebb néhol alakulhat ki kisebb zápor. Napközben északon, északkeleten felélénkül a nyugati-délnyugati szél. A helyenként kissé fagyos hajnalt követően délután 9-16 fokra számíthatunk.
Nem várható fronthatás.

Hétfőn többfelé felélénkül, helyenként felerősödik az északnyugati szél. Továbbra is változóan felhős-napos időre van kilátás, kisebb csapadék szórványosan alakulhat ki. Hajnalban már csak néhol lehet gyenge fagy, délután 9-15 fok várható.

Keddre délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé elered az eső. Több csapadék a déli tájakon valószínű. A légmozgás általában mérsékelt marad, csupán helyenként élénkül fel, a hőmérséklet hajnalban -1, +5, napközben 8-13 fok között alakul.

Szerdán az ország nagy részén borongós időre készülhetünk, csapadék főként a déli tájakon várható még. Az északkeleti szél országszerte élénk, erős lesz, a csúcshőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Csütörtöktől javul a helyzet, ekkor már alig várható eső, zápor, majd péntektől a nappali felmelegedés is fokozódik. Húsvét vasárnap már 17-18 fok is lehet, majd további 1-2 fokos emelkedés várható március utolsó napjaitól. A csapadékhajlam mindeközben csökken, bár kizárni nem lehet kisebb esőt, záporokat, a tartósan esős napoknak valószínűleg búcsút inthetünk.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >