Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vidi: már a PAFC ellen sem megy Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. március 20.
ImageAz idei szezonban már megszokott gól- és pontszegénységén próbált javítani a labdarúgó NB I 26. fordulójában a Videoton a Puskás Akadémia ellen.

 

A címvédőnél ebben az idényben már az is ünnepnek számít, amikor gólt szerez, ha pedig többet is, az egyenesen a csoda kategória határait súrolja. Most sem volt ünnep, nem is lehetett, mert helyzet is alig akadt, nemhogy gól... Az újabb pontvesztéssel a fehérvári gárda nem tudott előrelépni az 5. helyről, hiába kapott ki az Újpest, a Haladás és a Paks is.

Az első félidőben nem sok igazán említésre érdemes esemény történt. Rendesen gyűrték egymást a csapatok, de ez sok helyzetben nem mutatkozott meg, mindössze egy közeli Stopira próbálkozást lehet említeni, amit a védők blokkoltak, illetve egy Feczesin fejest, amelyet Pajovics védett bravúrral. Még egy 11-es gyanús szituáció volt, amikor Pátkai esett el a büntetőterületen belül egy felcsúti védő szorításában, de Solymosi továbbot intett. A Puskásnak igazi ziccere nem is volt, mindössze egy-egy Sallai és Pekár lehetőséget lehet annak nevezni nagy jóindulattal.

A második játékrész elején sem változott a játék képe, a Vidi próbálkozott többet, időnként már a hazaiak labdakihozatalát igyekezett megakadályozni, de nem sok eredménnyel. Az 50. percben nem állt messze a vezetés megszerzésétől Horváth Ferenc együttese: egy szép támadás végén Simon elé került a labda, aki középről, futtából, 18 méterről a jobb sarok mellé tüzelt. Ez legalább foci volt, igaz, gól nélkül, ami kategóriákkal csökkentette az élvezeti értékét...

A játékrész közepén elkezdett cserélni Horváth Ferenc. Előbb Kovács helyett Haraszti, majd Oliveira helyett Géresi állt be. Velük együtt sem jött a gól, éppen úgy, mint a két együttes 3 héttel korábbi meccsén, most is egyre nagyobb fölénybe került a Videoton. A PAFC kontrákkal operált, de tulajdonképpen a piros-kékek kapusának, Kovácsiknak az égvilágon semmi dolga nem akadt, néhány kósza felívelésen kívül. Egészena  82. percig, amikor a 16-os felé robogó Nego-t kaszálta el hátulról Márkvárt. A Vidi szabadot, az ex-pécsi sárgát kapott. Haraszti aztán nagy rákészülés után kicsivel a jobb felső sarok fölé tekert.

A 87. minutumban Solymosi ismét elfelejtett 11-est adnia  Vidienk, amikor egy jobb odlali beadás egyértelműen Forró karján csattant a büntetőterületen belül. Éppen ilyenért adott Kassai a Fradi elleni MK-negyedöntőn 11-est a Vidi ellen... Ez egyértelmű hiba!

A végén még jött egy 5 perces hosszabbítás, ám a gól nem jött meg, így a Vidi újabb értékes pontokat hagyott veszni, s lassan a dobogós álmait is elengedheti, mert ezzel a produkcióval, amit mostanában látunk tőle, nem lehet érmet szerezni. Zsinórban a második döntetlen gyengébb csapat ellen, a tavasz eddigi 7 találkozóján összesen 9 pont, mindössze 6 rúgott góllal. Méltatlan a bajnokhoz, méltatlan a Videotonhoz!

A fehérvári együttes legközelebb március 30-án, szerdán 18:00 órakor a Vasast fogadja.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >