Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Balaton: fókuszban a gyerekek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. március 20.
ImageÚj kampányt indítanak annak érdekében, hogy a családos szülök megtalálják azokat a balatoni éttermeket, szállodákat, múzeumi programokat, amelyek gyerekbarát módon próbálják szolgálni az itt nyaralni vágyók pihenését.

 

A gyerekek maguk írják majd az éttermekről és a kiállításokról szóló kritikákat. Ebben segít a kicsinyeknek kreált fantom, Füred kapitány is. A füredi "szuperhősnek" nem ez az első munkája, tavaly karácsonykor háromszáz gyerek és szüleik segítségével 1.5 millió Ft értékben gyűjtött rászorulóknak ajándékot. Az akciót a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatósága közreműködésével valósítják meg.

A szervezők szerint a felnőttek gyakorta ellenségeskedésnek tartják, ha kritikát fogalmaznak meg egymásról. Mindez nem viszi előre a turizmus fejlődését. Ugyanakkor az akció kitalálói magukénak vallják azt is, amit Kiss Ottó, József Attila-díjas költő, a gyerekeknek szóló szépirodalom egyik szakértője így fogalmazott meg: “A gyerekek sokszor keményebb kritikusok, mint a felnőttek, pedig csak őszinték. Ez jó.”

A magyar akciónak számos külföldi előzménye van. Máshol már évek óta divat, hogy a gyerekek kritikákat írnak a felnőttekről. Több tévés műsor és könyv is született már ezekből az ötletekből. A Daily Mail korábban már bemutatta a 10 legmenőbb "kölyök kritikust", az ő véleményüket a nyitott szemléletű vendéglátósok, szakácsok, gyakorta örömmel fogadják.  Sőt, egyes kritikákat már az iskolai étkeztetésbe is beépítettek a felnőttek.

Mint azt Éskovács Péter, az akció egyik szervezője elmondta, a budapesti utazásra, a balatoni éttermek tesztelésére, a Jótékonysági Sütigyár megnyitásával teremtik elő a pénzt. Mint ismert a karitatív akciót télen szokták megnyitni, amelynek bevételéből tűzifát vásárolnak rászorulók számára. Az elmúlt három évben, 2.5 millió Ft értékben vásároltak a sütemények becsületkasszás eladásából tűzifát. Idén már a melegebb időszakban is működtetik az akciót és a gyerekek utazását, étkezését finanszírozzák  a bevételből.

A Média24 Group partnere, a Balatonvilágoson található remek üdülőkomplexum, a Club Aliga már évek óta nagy hangsúlyt fektet a gyermekbarát programokra. Egész nyáron, naponta - gyakorlatilag reggeltől estig - képzett animátorok vezetésével érdekes és kreatív programokon vehetnek részt a kicsik a tágas és gondozott üdülőcentrum területén, ezeken kívül pedig a főszezonban havonta 2-3 alkalommal egy egész szombat csak a gyerekekről szól. Az Aligai Mesés Napok különböző tematikára épülő, ügyességi játékokkal, zenés elemekkel tarkított interaktív programjai idén is várják majd a kicsiket és nagyobbacskákat egyaránt.

(Tozsdeforum.hu / Média24)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >