Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvár, az én városom 2022-ben
Székesfehérvár, az én városom 2022-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. március 20.
Image„Székesfehérvár, az én városom 2022-ben” címmel egy új ifjúsági pályázati felhívást hirdetett meg Székesfehérvár Önkormányzata a fehérvári székhellyel működő oktatási intézmények nappali munkarend szerinti képzésében résztvevő 9–14. évfolyamos osztályok számára.

 

A pályázatokat április 11-ig lehet benyújtani, a tíz legjobbnak ítélt munkát egy projektnap keretében mutatják be. Az új ifjúsági pályázatot dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester közös sajtótájékoztató keretében hirdette meg szerda délelőtt.


A pályázat legfontosabb célja: megszólítani a székesfehérvári középiskolás fiatalokat, hogy projektterv keretében fejtsék ki véleményüket és terveiket városunk még élhetőbbé, modernebbé tételéről. A pályázat keretében a fiataloknak lehetősége nyílik arra, hogy bemutassák, 2022-ben milyennek képzelik el Székesfehérvárt, ehhez milyen városfejlesztési, infrastrukturális beruházásokat, intézkedéseket tartanak fontosnak. A pályázatnak tartalmaznia kell egy olyan konkrét beruházási javaslatot, amelynek bekerülési költsége körülbelül 10 millió forint.

A szerdai sajtótájékoztatón elsőként dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere beszélt arról az új ifjúsági, városfejlesztési pályázatról, amelyet a mai nappal hirdettek meg középiskolás fiatalok számára. „Az elmúlt években számos olyan tehetségkutató eseményt, megmérettetést rendeztünk, amelyekkel azt a célt tűztük ki, hogy felismerjük és ápoljuk a tehetséget. Ilyen a Fehérvári Versünnep, vagy a Fehérvár Hangja, ahol a fiatalok adnak műsort és járulnak hozzá az esemény sikeréhez. Nem kell messzire mennünk, hiszen a tegnapi, március 15-i nemzeti ünnepen újra bebizonyították a fehérvári fiatalok, hogy bátran lehet rájuk számítani: frappáns műsorukkal hozzájárultak ahhoz, hogy még méltóságteljesebb legyen az ünnep városunkban. Úgy éreztük azonban, hogy hiányzik még egy olyan verseny, amely az ő városukról, annak jövőjéről szól – nem titkoltan, azt a célt kívántuk kitűzni, hogy bevonjuk őket a városfejlesztési kérdésekbe is. A diákönkormányzatokkal folytatott beszélgetések, valamint a Székesfehérvári Diáktanács munkájából azt tapasztaljuk, hogy a fiatalabb generáció tagjainak van véleményük a város jövőjéről. A „Székesfehérvár, az én városom 2022-ben” elnevezésű megmérettetés eszköze lehet annak, hogy a tanulók még inkább otthonuknak érezzék városunkat, és Székesfehérváron maradjanak. Csomópontként a 2022-es esztendőt választottuk, amely az Aranybulla kibocsátásának 800. évfordulója. A dátum szimbolikus, de kellő kitekintést is ad ahhoz, hogy előremutató projektötletek szülessenek.”

Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: szeretnék bevonni a fiatalokat a városfejlesztési kérdésekbe, így a pályázatnak tartalmaznia kell egy olyan konkrét beruházási javaslatot, amelynek bekerülési költsége körülbelül 10 millió forint. Mint mondta – a pályadíjak kiosztása mellett –, a város kötelezettséget vállal amellett, hogy a győztes csapat tervét meg is valósítsa. „Az elmúlt időszakban egyre bátrabban használják a fiatalok a közösségi média felületeit, hogy elképzeléseiket megosszák velem. Ez örömteli, mivel a demokráciához szervesen hozzátartozik, hogy véleményüket elmondják a közösség ügyeinek tekintetében. Úgy érzem, ez a mostani pályázat tanulságos lehet arra vonatkozóan, hogy érdemes a közösség ügyeivel foglalkozni.” – tette hozzá dr. Cser-Palkovics András, aki hangsúlyozta: a pályázat arra is ösztönzi a fiatalokat, hogy a projektötletek megvalósulhatnak a jövőben.

„Székesfehérvár Önkormányzata a mai nappal pályázatot hirdet a fehérvári székhellyel működő oktatási intézmények nappali munkarend szerinti képzésében résztvevő 9–14. évfolyamos osztályoknak. A projektmunka két részből áll. A tanulóknak A/4-es méretű, minimum 8, maximum 10 oldal terjedelmű dokumentumban kell kifejteniük azokat a városfejlesztési elképzeléseket, amelyeket szeretnének megvalósítani. Ennek egyik eleme az a körülbelül 10 millió forint értékű konkrét fejlesztési ötlet, amelyek közül a győztes csapatét meg is valósítjuk.” – tette hozzá Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

A pályázatokat 2016. április 11-én (hétfőn) 12.00 óráig lehet benyújtani e-mail útján a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre, vagy papír alapon, zárt borítékban, „Székesfehérvár, az én városom 2022-ben” cím megjelöléssel – az átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírásával – ügyfélfogadási időben Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Civil, Ifjúsági és Sportirodáján (8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.  Fsz. 3.).

Ezt követően a beérkezett projektterveket szakmai zsűri bírálja el a beérkezési határidőtől számított 30 napon belül, majd a 10 legjobbnak ítélt pályázatot egy projektnap keretében mutatják be – várhatóan május közepén – a Városháza Dísztermében. Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte: a legjobb pályamunka gyakorlati megvalósulásán kívül a zsűri az első három helyezett projektet is díjazza. Az első helyezett projekt 250.000, a második 150.000, míg a harmadik helyezett munka 100.000 forintos jutalomban részesül.

Mészáros Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy a pályázatot az osztályok egyénileg nem, csak a díj befogadásáról és felhasználásáról nyilatkozó, önálló jogi személyiséggel bíró kötelezettségvállaló szervezettel közösen adhatják be. Mint mondta, szinte minden iskolában található valamilyen alapítvány, vagy egyesület, amely háttérszervezetként szerepet vállalhat a pályázatban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >