Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Papírforma eredmény a szerbek ellen
Papírforma eredmény a szerbek ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 08.

ImageA szerb válogatott két osztállyal szerepel lejjebb a világbajnoki rendszerben, mint Magyarország, és ez a különbség az olimpiai előselejtező torna első napján a pályán is érvényesült. - A magyar válogatott az elvárásoknak megfelelő koncentrációval lépett jégre, és első emberelőnyét kihasználva hamar meg is szerezte a vezetést. Ladányi távoli lövésébe Svasznek piszkált bele jó érzékkel. (1-0) A folytatásban itt is, ott is akadt egy kiállítás, de létszámhátrányban, létszámtöbbletnél és egyenlő létszámnál is szembeötlő volt nemzeti csapatunk technikai, taktikai és fizikális fölénye.

Ez gólokban is megmutatkozott, egy buli után Ondrejcik lőtt elképesztő bombagólt (2-0), majd másfél percre rá Vas János tört be harcosan a támadóharmadba, becenterezte, Ladányi pedig pompásan érkezett. (3-0) A harmad vége előtt egy gyors akció végére Palkovics tett pontot (4-0), így kényelmes előnnyel várhattuk a folytatást. A középső felvonás elején a ma remeklő Ondrejcik megkerülte a szerb kaput, és csatárokat idéző módon kötényt adott a kapusnak. (5-0) Ez a fejlemény talán túlságosan is megnyugtatta a fiúkat, a szerbek frissen beálló cserekapusa pedig remekül tette a dolgát.

A fiúk lőttek rendesen, de nem igazán voltak ezek jól előkészített próbálkozások. Visszaesett a teljesítményünk, és ezzel párhuzamosan a mérkőzés élvezeti értéke is. A találkozó derekán Szupert Hetényi váltotta, ám fiatal kapusunknak tizedannyi szrencséje sem volt, mint szerb kollégájának. Rögtön az első felé menő lövésből gól lett, az előtte tornyosulóktól semmit nem láthatott az éles szögből érkező korongból. (5-1) Ráadásul kisvártatva kettős emberhátrányba kerültünk két teljes percre, így felzárkózhatott volna az ellenfél. Ám semmi veszélyt nem tudtak okozni.

A harmadik harmadra ismét a jobbik arcát mutatta a válogatott. A 44. percben Palkovics szerzett korongot a támadóharmadban, majd Ocskay-hoz továbbított, aki kapásból bezúdította Lukovics mögé. (6-1) Nyomasztó volt a fölényünk, nem egyszer 5-5 ellen is felálltunk. A 48. percben egy ilyen kombináció végén Vaszjunyin is feliratkozott a gólszerzők közé. (7-1) Megroppant Szerbia csapata, fél perc múlva egy késleltetett kiállítás alatt Tokaji bombájába Vas János ért bele fifikásan, Lukovicsnak esélyt sem hagyva. (8-1) A végeredményt az 55. percben Tokaji távoli lövése állította be. (9-1) A  tegnapi estén a magyar válogatott magabiztosan hozta a papírformát, simán legyőzte Szerbiát.

Folytatás ma, 17:30-tól Horvátország ellen.

Magyarország - Szerbia 9-1 (4-0, 1-1, 4-0)
Budapest, Papp László Sportaréna, 5000 néző, vezette: Csernyisov, Lyth, Pesek.


Magyarország: Szuper – Horváth A., Tokaji, Palkovics, Ocskay, Fekete D., Sille, Svasznek, Vas J., Vas M., Ladányi, Kangyal, Ondrejcik, Kovács Cs., Holéczy, Peterdi, Ennaffati, Kóger, Sofron, Majoross, Vaszjunyin, Hetényi (kapus). Szövetségi kapitány: Pat Cortina


Szerbia: Aranicski – Jerkovics, Dunda, Pajics, Brestovacs, Gabrics, Tumbas, Mirkovics, Cukovics, Szretovics, M. Babics, Risztics, Ilics, Rakovics, V. Babics, Milosavljevics, Sibinovics, Pavlovics, Nadaski, Szabados, Zidjarevics, Lukovics (kapus). Szövetségi kapitány: Lawrence Sacharuk.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >