Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Javuló idő, kedden hidegfronttal Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. március 29.
ImageTovább folytatódik a hektikus, tavasziasodó, de még mindig sokszor csapadékos és szeles időjárás. Az már nem meglepő, hogy a meteorológusok naponta változtatják prognózisaikat, s képtelenek 2-3 napra előre eltalálni, mire is készüljünk.

 

Megnéztünk tehát több forrást, ezekből próbálunk egy lehetséges verziót felállítani. Ennek alapján a néhány nappal korábban még Húsvétra ígért melegedés és "huszonfok" szerdától várható, igaz, hőérzetünket jelentősen ronthatja az erős szél.

Nézzük, kedden mire is számíthatunk: egy érkező hidegfrontra ami már délelőtt hoz esőt, záporokat a Dunántúlra, de néhol nyárias zivatarok is kialakulhatnak. 13-19 fok lesz délután, majd éjszakára 5-6 fokig hűl le a levegő.

Szerdán és csütörtökön újra javul a helyzet. Ezen a két napon már több lesz a napsütés, a 17-24 fok közötti nappali maximum hőmérsékletek élvezeti értékét a hidegfront után is maradó élénk szél ronthatja. Pénteken és a hétvégén hasonlóan alakulhat az időjárás. Változóan felhős-napos időszakokkal, 18-25 fok közötti délutáni maximumokkal, egy-egy záporral, zivatarral, és időnként erős széllel.

Egy biztos: a tavasz nem marad el, legfeljebb ismét rövid lesz és gyorsan kisöpri a nyár, ahogy az az elmúlt években rendre lenni szokott. Németh Lajos, Wéber István és a többi meteorológus pedig nyilván megmondja a szokásos "tutit", amiben nincs hiba: néha egy kicsit süt, egy kicsit esik, egy kicsit fúj. Akármi lesz, mi előre szóltunk...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >