Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Intermodális közlekedési központ épül
Intermodális közlekedési központ épül Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. március 30.
ImageSzékesfehérvár is bekerült azon városok közé, ahol intermodális közlekedési központ létesülhet. Húsvét előtt érkezett meg a hír a 6,5 milliárd forintos támogatásról.

 


Múlt hét végén örömteli hírt kapott a város: Székesfehérváron 6,5 milliárdos uniós forrásból intermodális közlekedési központ épülhet. Több kérdés érkezett a fejlesztés részleteivel kapcsolatban, amelyekre a város polgármestere közösségi oldalán reagált. Amint azt dr. Cser-Palkovics András elmondta, a most elnyert lehetőség és támogatás egy nagy közlekedésfejlesztési terv része.

„Ennek a várost átfogó közösségfejlesztési tervnek az egyik eleme a Feketehegy-Szárazrétet elkerülő szakasz megépítése, amely ebben az esztendőben el is fog készülni. A másik a vasútállomás felújítása, ami szintén folyamatban van – remélhetőleg idén ez szintén befejeződik. A következő lépés lesz az intermodális központ megépítése, amelyre a forrást megkapta Székesfehérvár. Most kezdjük el az állammal az egyeztetést, hogy ennek a fejlesztésnek mi lesz a végleges műszaki tartalma. Itt több dolgot kell mérlegelni még az egyes fejlesztések összehangolása érdekében.”

A tárgyalások lezárása akár néhány hónapot is igénybe vehet, de a polgármester ígéretet tett rá, hogy ezek eredményéről mindenkit részletesen tájékoztatni fognak. Ami már most biztos, hogy az intermodális csomópont megépülésével meg fog valósulni az Új Váralja sor Mártírok útra történő átkötése, ami pedig már egy következő fejlesztést is megalapoz. „Tárgyalunk az állammal továbbá arról is, hogy a déli elkerülő utat megépítsük. Ez az Új Váralja sornak a kikötése lenne a Seregélyesi útra, ami egy többmilliárdos fejlesztés, mert több műtárgyat (híd, felüljáró) is meg kell építeni hozzá.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András, aki szerint a déli elkerülő út létkérdés, hiszen ez tehermentesíti majd a Széchenyi és a Horvát István utat, illetve jelentősen csökkenti majd a Belváros forgalmát. Az intermodális csomóponttal együtt ez egy nagyon fontos fejlesztés a város számára.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >