Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Milyen lesz a jövő iskolája? - rajzverseny
Milyen lesz a jövő iskolája? - rajzverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

ImageFalfestő verseny hirdetett a Széna Téri Általános Iskola. A „Milyennek látod a jövő iskoláját?” –című pályázatra osztályonként öt fő nevezhetett be, akik tegnap létre is hozták művüket az iskolát határoló garázssor oldalán.

Image
Fotó: T.M.
A program reggel 9 órakor kezdődött, amikor a diákok krétákat, festékeket és falfestő-színező pasztákat elővéve nekiláttak a munkának. Az pedig valóban „izzasztóra” sikeredett. A Nap tűzött, a fiatal lányka-vállak pirulásnak indultak, s az arcok is, amikor egy-egy ifjú titán dicsérő szót szórt a készülő festmények gazdái felé. Végre nem kellett vigyázni a ruhára, s „direkt módon” is festék kerülhetett a szín-fröccsös pólókra. (Néhányan még rá is erősítettek egy-egy baráti kézlenyomattal.)

A festményeket 13 óráig kellett befejezni, s mind a 24 csapat okosan gazdálkodott az idővel. Igaz, a konkrét munkára alaposan felkészültek: az osztályok előzetesen több tervet is készítettek. Ezek közül választották ki a rajztanárok a legjobbat, ami aztán megvalósulhatott.

A zsűri három főből állt, elnökük Simon M. Veronika festőművésznő volt. A versenyen minden résztvevő emléklapot és kerámia ajándéktárgyakat kapott, a díjazottak pedig kézműves eszközöket.

A díjazottak a következők:

I. Tóvárosi Általános Iskola csapata

II. Tolnai Utcai Általános Iskola I. csapata

III. a Széna Téri Általános Iskola 8. B osztálya

IV. az István Király Általános Iskola „Álmodók” csapata

V. a Tolnai Utcai Általános Iskola II. csapata

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >