Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Öt iskola vett részt a városi fiú tornabajnokságon
Öt iskola vett részt a városi fiú tornabajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. március 31.
Háromszeres fiú tornaversenyt rendeztek a Vasvári Pál Gimnáziumban a városi tanintézetek számára, Schermann Ede testnevelő tanár és tornaedző emlékére.

 

Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Vasvári Pál Gimnázium, a Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Ciszterci Szent István Gimnázium részvételével megtartott diáksport program célja a sportág népszerűsítése, valamint a versenyzési lehetőség biztosítása volt. Az esemény megnyitóján Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte az ifjú sportolókat.


A lányok múlt heti megmérettetése után most a középiskolás fiúk mérték össze tudásukat a Schermann Ede testnevelő tanár és tornaedző emlékére rendezett háromszeres fiú tornaversenyen. A városi tanintézetek számára szervezett diáksporteseménynek a Vasvári Pál Gimnázium adott otthont. Az eseményen a városi középiskolák fiú tornászcsapatai indulhattak, csapatonként egy fő 13. évfolyamos tanulóval. A verseny gyakorlatanyagait a Diákolimpia „B” kategória gyakorlatai alapján állították össze.

A Schermann Ede testnevelő tanár emlékére rendezett háromszeres középiskolai fiú tornaversenyt Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere nyitotta meg. „Nagy öröm számunkra, hogy Schermann Ede emlékét őrizve most már hagyományosan, évek óta meg tudjuk rendezni ezt a versenyt. Az is nagy boldogságot jelent számunkra, hogy ilyen sokan jelentkeztek a mai megmérettetésre, hiszen a fiatalok nélkül ez a verseny nem jöhetett volna létre. Nagyon lényeges, hogy a klasszikus csapatsportágak mellett az olyan nagy hagyományokkal bíró egyéni sportágakban is meg tudjuk rendezni a diákolimpiai sorozatot, mint a torna. Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki ehhez hozzájárult! Magony Tamás kollegámmal nagyon sokat dolgozunk azért – ami egyben a városnak eltökélt szándéka is –, hogy ne csak az él-, az utánpótlás-, hanem a diáksport is megkapja a méltó elismerését, mind anyagi értelemben, mind az infrastruktúra biztosításával. Sokat teszünk azért is, hogy a tornatermek minél nagyobb számban megújuljanak. Pontosan ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok kihasználják a mindennapos testnevelés és a nyitott tornatermek programsorozat adta lehetőségeket, amelyeket a város biztosít számukra.” – mondta Mészáros Attila, aki beszéde végén kitért arra is, hogy a Székesfehérvári Diáktanács által szervezett pénteki sportnapra több mint 300 középiskolás jelentkezett a különböző egyéni és csapatbajnokságokra.

A versenybíróság elnöke, Borostyán Lajos beszédében hangsúlyozta: hatalmas megtiszteltetést jelent számukra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is megrendezhetik a Vasvári Pál Gimnáziumban a fiú tornaversenyt. Mint mondta, örömteli, hogy a szerdai diáksporteseményen csupa olyan személlyel találkozhat, aki ezer szállal kötődik a sportághoz és Ede bácsihoz.

A verseny névadójának lánya, Schermann Ágnes beszédében kiemelte, hogy édesapja hozta létre az első torna szakosztályt Székesfehérváron, az Építőknél. Lelkes és odaadó munkájának köszönhetően számos híres versenyzőt, olimpikont nevelt fel, akik a kiváló alapoknak köszönhetően szép számban kerültek neves budapesti egyesületekhez. Külön örömet jelentett számára, hogy a helyszínen köszönthette Bodó Istvánt, akiből szintén édesapja nevelt válogatott tornászt.

A programon az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Vasvári Pál Gimnázium, a Székesfehérvári Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Ciszterci Szent István Gimnázium fiú tornászai küzdöttek a legjobb eredmény eléréséért. A megmérettetésen résztvevőknek talajon, ugrásban, valamint gyűrűn, vagy korláton kellett bizonyítaniuk képességüket. A csapatok létszáma négy fő lehetett, melyből a három legjobb eredményt vették számításba a versenybírók. A középiskolai fiú tornászversenyen az 1-3. helyezést elérők éremjutalomban részesültek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >