Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Honvéd otthonában bukott a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. április 03.
Az elmúlt hetekben remek formába lendült Budapest Honvéd otthonába látogatott a labdarúgó NB I 28. fordulójában a Videoton. A címvédő gödörben van - ebben a szezonban nem először -, fontos pontokat hullajtott az utóbbi időszakban, így az ezüstéremről szóló tervei megvalósításához győznie kellett volna Kispesten.

 

De csak volna, merthogy megint sok helyzetet elhibázott a fehérvári egylet, hogy aztán a hosszabbításban kapott góllal kikapjon 2-1 -re. Ismerős koreográfia mostanság... Ezek után már több, mint nagy optimizmus ezüstéremről beszélni.

Az első félidőben jórészt a Vidinek voltak nagyobb helyzetei, Suljic kapufát lőtt, de Kovács, Feczesin, Haraszti és Juhász is könnyen gólt szerezhetett volna, ha jobban koncentrál. Nem szerzett, illetve Feczesin egyet igen, ám már azt követően, hogy sok lehetőséget elpuskázott társaival együtt, s a Honvéd megszerezte a vezetést. Egy kapushibát kihasználva Eppel közeli találatával fél óra elteltével jött a házigazdák vezetése, majd Feczesin a 33. percben hamar egalizált egy 16 méteres lövéssel, Kovács jó előkészítését követően. 1-1 -el fordultak a felek egy kifejezetten élvezhető, hazai szinten jó első 45 perc után.

A második félidő már nem hozott ennyi történést. Igyekeztek jórészt a csapatok, de az utolsó pillanatokig nem született sem gól, sem egyéb vérnyomásemelő történés. Na, de akkor! A 92. percben megbosszulta magát a korábban kihagyott sok Vidi-lehetőség, ahogy az lenni szokott, s a fehérvári gárdával egyre többször előfordult mostanában. Azt követően, hogy a Vidiben teljesen halovány produkciói ellenére rendszeresen lehetőséget kapó Pátkai sikeresen ismét kiállíttatta magát, Vernes közelről volt eredményes, 2-1! Ennyi, a Vidnek nagyon valószínű, hogy le kell számolnia az ezüstéremről - és a dobogóról - szóló illúzióval, mert ez a gárda sok minden, de erre jelen állapotában nem alkalmas.

A keret erőssége papíron nem rossz, minden adott lenne a sikeresebb szerepléshez, de valami nagyon nem stimmel a  címvédőnél. Valami nagyon nincs rendben. A magunk részéről már számtalanszor, számtalan okot felsoroltunk, így már nem nagyon lehet újat leírni. Egy biztos: ez roppant kevés attól a gárdától, amely egy éve ilyenkor már gyakorlatilag bajnok volt. Elment néhány játékos, de ennél, amit most látunk, sokkal többet tud ez a keret és sokkal többet kellene produkálnia!

Ezzel a buktával az 5. helyre esett vissza, s bár matematikailag még simán odaérhet a dobogóra, hatalmas javulás és sorozatos győzelmek kellenének az utolsó meccseken ahhoz, hogy ez össze is jöjjön. Ehhez képest a legutóbbi 4 meccsén nem nyert, s összesen 2 pontot gyűjtött a társaság... Horváth Ferenc lassan kezdhet csomagolni, addig is ki kellene találnia valamit, hogy jó szájízzel hagyja el - ismét - Fehérvárt az egykori remek csatár.

A Vidi legközelebb kedden (04.05) 18:00 órakor a DVSC-t fogadja Felcsúton, immár kötelező győzelmi kényszerben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >