Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megszépült a Bory-vár előtti tér és környéke
Megszépült a Bory-vár előtti tér és környéke Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. április 04.
ImageAz elmúlt évek hagyományait folytatva közös zöldterület-rendezést, szemétgyűjtést tartottak az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai. A környezetszépítő akción résztvevők a Bory-teret és környékét tették rendbe. Az újabb öreghegyi zöldterület-rendezést Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, aki a szemétszedéshez és a kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is segítette a nyugdíjas önkéntesek munkáját.

 

Az Öreghegyen több civil és nyugdíjas szervezet vállal rendszeresen környezetszépítő akciót. Most az Öreghegyi Nyugdíjas Klub szervezett önkéntes munkát. A szépkorúak már három éve tartják rendben a Bory-teret és környékét. A csoport tagjai bokrokat metszettek, gazt szedtek, gereblyéztek és nagyon sok szemetet összegyűjtöttek pénteken délelőtt. A szorgos munkának köszönhetően a nyugdíjasok a Bory-vár előtti teret, a buszmegállót, valamint a Kassai út sarkát is rendbe tették.

 


 

Kiss Lászlóné, az Öreghegyi Nyugdíjas Klub elnöke kiemelte: a Gaja Környezetvédő Egyesület felhívására gyűltek össze a pénteki zöldterület-rendezésen, amelyhez több szervezet is csatlakozott. „Már harmadik éve jövünk ki a Bory vár előtti térre, hogy szebbé tegyük a környezetünket. Szerencsére nagyon sokan járnak Öreghegyre, így fontosnak érezzük, hogy az idelátogatókat szép városrész fogadja. Természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy a tiszta, rendezett környezet látványa minket is gyönyörködtet. Érzésem szerint a figyelemfelhívó akciónkkal sikerült felhívni a fiatalabb generáció tagjainak is a figyelmét arra, hogy törődjenek a környezetünkkel.” – mondta Kiss Lászlóné, aki hozzátette: a tavaszi munkálatokon kívül ősszel a Donát kápolna környékén végeznek környezetszépítő akciót.

 


 

A pénteki zöldterület-rendezés Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselőjének támogatásával valósult meg, aki a szemétszedéshez és a kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában nyújtott segítséget.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >