Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fiú tömegtorna a Széna Tériben, lányfoci a Csíkvári úton
Fiú tömegtorna a Széna Tériben, lányfoci a Csíkvári úton Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. április 05.
ImageA diáksport programok jegyében telt a hétfői nap a városban. A Széna Téri Általános Iskolában a I-II., illetve a III.-IV. korcsoportos Fiú Tömegtorna Diákolimpiai Versenyen három iskola fiataljai mérték össze tudásukat. Ezzel párhuzamosan a Videoton Fedett Műfüves Csarnokában a lányok küzdöttek a legjobb eredményért a III. korcsoportos Városi Diákolimpia Döntőjében.

 

A Széna Téri Általános Iskola tornatermében szervezték meg hétfőn délután a 2015/2016. tanévi Városi Fiú Tömegtorna Diákolimpiai Versenyt. A diáksport programon az I-II., továbbá a III-IV. évfolyamos fiúk mérhették össze tudásukat.

Az esemény ünnepélyes megnyitóján Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelent csapatokat. „Nagyon örömteli, hogy a fiatalok négy héten keresztül a különböző évfolyamok küzdelmein mutathatják be azokat a gyakorlatokat, amelyeket több héten át tökéletesítettek felkészítő tanáraikkal. A torna nagyon fontos, hiszen ez minden sportnak az alapja. Egy jó izomzattal rendelkező gyermek szinte bármelyik sportágban meg tudja állni a helyét.” – tette hozzá Deák Lajosné, aki azt is kiemelte, hogy az egészséges életmódhoz a rendszeres testmozgás is szervesen hozzátartozik.

 


 

A hétfői diáksport rendezvényen a Széna Téri Általános Iskola, a Tóvárosi Általános Iskola, valamint a Hétvezér Általános Iskola fiataljai vettek részt. Az 1976-os montreali olimpia 4. helyezett magyar női tornászcsapat oszlopos tagja, Lövei Mária által összeállított Tömegtornán talajon és szekrényugrásban kellett bizonyítaniuk a gyerekeknek. A megmérettetés végén egyéniben és csapatban is éremjutalomban részesültek a legjobbak. A hattagú csapatversenyben a legjobb négy eredmény alapján értékelték a fiatalok produkcióját. Az elkövetkezendő hetekben a fiúk mellett a lányok is több korosztályban vehetnek részt a Városi Tömegtorna Diákolimpiai Versenyen.

Szintén hétfőn délután játszották le a 2015/2016. tanévi III-IV. korcsoportos Lány Kispályás Foci Diákolimpiai bajnokság városi döntőjét. A négyes fináléban a Zentai Úti Általános Iskola, a Tóvárosi Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, továbbá a Vasvári Pál Gimnázium leánycsapatai küzdöttek a legjobb eredmény eléréséért. A tornán résztvevő együttesek körmérkőzéses szisztémában játszották le a meccseket a Videoton Fedett Műfüves Csarnokában.

 


 

A tornát végül a Tóvárosi Általános Iskola lány együttese nyerte meg, amely így továbbjutott a Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőjébe. Az ezüstérmet a Zentai Úti Általános Iskola, a bronzérmet a Vasvári Pál Gimnázium szerezte meg, míg a negyedik helyen a Vörösmarty Mihály Általános Iskola végzett. Az eredményhirdetésen a végső győztes csapat kupát és érmet, míg a második és harmadik helyezett csapat érmet kapott.

A díjakat Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, valamint Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa adták át a csapatoknak. „Székesfehérvár életében mindig nagyon jelentős szerepet tölt be egy utánpótlás diákolimpiai esemény. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a lányok is minél nagyobb számban sportoljanak a városban. Külön öröm, hogy ezeknek a programoknak köszönhetően ők is igénybe vehetik azokat a létesítményeket, amelyek rendelkezésre állnak. A III. korcsoportos lányok diákolimpiai küzdelmére összesen tizenkét iskola nevezett. Ebből alakult ki a mai legjobb négy mezőnye, melynek keretében több igazán ügyes lány is bizonyíthatta képességét.” – mondta Östör Annamária, aki sok sikert kívánt az első helyezett Tóvárosi Általános Iskolának a megyei döntőben való szerepléshez.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >