Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Górcső alatt Horvátország
Górcső alatt Horvátország Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 05.
Horvátország 1991-ben bekövetkezett függetlenné válásáról és az uniós csatlakozásig tartó útjáról szól az a könyv, melyet április 7-én mutatnak be a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat programjára szeretettel várják az érdeklődőket.

 

Horvátország a II. világháború után Jugoszlávia része volt, az államalakulat felbomlását követően 1991-ben kiáltotta ki függetlenségét. 2013. július 1-je óta tagja az Európai Uniónak. 2016. április 7-én, csütörtökön 17.30 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartják a „Horvátország a függetlenség kikiáltásától az uniós csatlakozásig” című könyv bemutatóját, melyet a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szervez.

A kiadvány szerzője Lőrinczné dr. Bencze Edit, a Kodolányi János Főiskola Társadalom- és Bölcsészettudományi Intézetének intézetigazgatója. Könyvében megvizsgálja a rendszerváltó, a plurális demokráciát és piacgazdaságot kiépítő állam berendezkedését és működését, így kitér Horvátország politikai, társadalmi, népességi, etnikai viszonyaira, bemutatja a gazdasági életben bekövetkező változásokat. A szerző elemzi továbbá az ország területi viszonyait, bel- és külpolitikáját, különös tekintettel az Európai Unióval és a szomszédos államokkal – így Magyarországgal is – kialakított kapcsolatokra.

A csütörtöki eseményen Bálint Károly, a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat képviselője mond bevezetőt és mutatja be a szerzőt. A belépés ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >