Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ülésezett a Városi Idősügyi Tanács
Ülésezett a Városi Idősügyi Tanács Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 06.
ImageSzékesfehérvár 2016-os költségvetéséről, valamint a településbiztonságot és az ifjúságvédelmet középpontba állító bűnmegelőzési kérdésekről esett szó a Városi Idősügyi Tanács legutóbbi ülésén dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kincses Zsolt Dávid hatósági főosztályvezető tolmácsolásában. A fehérvári nyugdíjasokat képviselő szakmai testület tagjai a Városházán találkoztak.

 

A Városi Idősügyi Tanácsot 2012-ben alakította újjá Székesfehérvár Közgyűlése. A szervezet 12 taggal működik, az elnöki feladatokat dr. Cser-Palkovics András polgármester látja el, a VIT alelnöke Dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok.

A legutóbbi ülésen Székesfehérvár polgármestere adott tájékoztatást a város 2016. évi költségvetéséről, kiemelve a nyugdíjasokat érintő kérdéseket, a civil programokat, lehetőségeket, az intézményhálózat működtetését és a fejlesztésekre fordítható források fontosabb adatait. Dr. Cser-Palkovics András a város intézményeinek működését illetően hangsúlyozta a január 1-jétől működő Család- és Gyermekjóléti Központ, az Egyesített Szociális Intézmény, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon és a Kríziskezelő Központ jelentőségét a szociális ágazatban. A költségvetés kapcsán elmondta továbbá, hogy jelentős fejlesztési keret áll a város rendelkezésére, ami nagyobb összeget tesz ki, mint a működési forrás, köszönhetően a város tartalékainak.

Kincses Zsolt Dávid
főosztályvezető, a „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérvár szolgálatában 2016” munkacsoport vezetője az Önkormányzat „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérváron a településbiztonság és az ifjúságvédelem előtérbe helyezésével” című projektjét ismertette – külön hangsúlyozva az idősvédelem, az objektív és szubjektív biztonságérzet szempontjait. A munkacsoport vezetője tájékoztatta a szervezet tagjait, hogy a projekt kapcsán eddig több lakossági fórumot tartottak, készül egy bűnmegelőzéssel foglalkozó kiadvány, mobilkiállítást terveznek, önvédelmi tanfolyamot indítottak hölgyeknek, továbbá szakmai továbbképzéseket szerveztek pedagógusok és szociális szakemberek számára, a hajléktalanoknak pedig hiánypótló jogsegélyszolgálatot indítottak el. A jövőben szakmai konferenciákat bonyolítanak le és „Iskolák napját” is szerveznek.  

A szakmai testület tagjai az ismertetéseket követően kötetlen beszélgetést folytattak az elhangzottakról: méltatták a költségvetés fejlesztésekre vonatkozó fejezeteit és az idősekre is koncentráló pontjait, kitérve az intermodális közlekedési csomópont létrehozására, valamint üdvözölték a bűnmegelőzési projektet

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >