Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Parnasszus kortárs apostolai érkeznek Fehérvárra
A Parnasszus kortárs apostolai érkeznek Fehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 06.
ImageA Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozat idei második, fehérvári állomásán Kalász Márton költő, író és Iancu Laura költő, néprajzkutató lesznek a vendégek a Ciszterci Szent István Gimnáziumban április 8-án 18 órától. Iancu Laurával és Kalász Mártonnal Takács Tamás irodalmár beszélget.

 

Kalász Márton regénye, a Téli bárány, melyben a delelőn elszámol magának addigi életével, s népe közelmúltjával, kulcs lehet költészetének titkaihoz. Hiszen az ő észjárása követi nyomon a történelmet, a háborút, a ki- és betelepítést, önéletrajzi elemekkel fedi föl hajdani mivoltát, bőséges,versekbe tartó motívummal szolgál, s a szereplők az ő emlékében támadnak föl.
 
Iancu Laura költészete – és prózája is – jól megfogalmazott kérdések egymásutániságából épül egésszé. Ahogy azt a katolikus dogmatika megfogalmazza: vannak a hitünknek olyan szent titkai(mysterium fidei), amelyekre nincsenek válaszaink, csak jó kérdéseink.Iancu Laurával és Kalász Mártonnal Takács Tamás irodalmár beszélget április 8-án 18 órától. A belépés díjmentes, adományokat a sorozat folytatása érdekében fogadnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >