Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Polgármesteri gratuláció a Pulutykának
Polgármesteri gratuláció a Pulutykának Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. április 07.
ImageA Városháza Dísztermében köszöntötte Székesfehérvár polgármestere a Pulutyka tánccsoportot, melynek ifjú tehetségei rendkívüli sikereket értek el az elmúlt hónapokban. A város nagyon büszke az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek eredményeire! – hangzott el a vidám, baráti hangulatú találkozón.

 

A fiataloknak óriási élményt jelentett a program, hiszen sokan közülük most először jártak a Városházán, sőt, a gyerekek megnézték a polgármesteri irodát, a kistanácstermet, valamint a Szent Korona és az Országalma hiteles másolatait is.

Az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Pulutyka csoportjában huszonnyolc, 11-12 év közötti gyermekek tanulja a néptáncot.  A fiatal tehetségek óriási sikerrel menetelték végig a „Fölszállott a páva” televíziós tehetségkutató verseny 2015-ös sorozatát. Egészen a döntőig jutottak, ahol a zsűri a legígéretesebb, Novák Péter műsorvezető pedig a legsokoldalúbb együttesnek nevezte a fehérvári csapatot. A táncosok elhozták az OTP Bank egyik díját. Az Alba Regia AMI és az Oktatási Hivatal közösen rendezték meg március 12-14. között  Székesfehérváron a VI. Országos Tanulmányi Néptáncversenyt, melyre 19 iskola 29 csoportja jött el az ország minden régiójából, hogy megmérettesse magát a független szakmai zsűri előtt. A Pulutyka a III. korosztály első díját nyerte el maximális pontszámmal. Mindezek után április 2-3-án Budapesten tartották a 35. Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt. Vasárnap egy gálaműsor keretében mutatkoztak be a „Fölszállott a páva” döntősei, akik között természetesen ott volt a Pulutyka is.

 


Székesfehérvár polgármestere a Városházán köszöntötte a tánccsoportot, valamint Majoros Róbert és Majorosné Szabó Veronika művészeti vezetőket. Dr. Cser-Palkovics András úgy fogalmazott:  „A város nevében szeretnék gratulálni a „Fölszállott a Páva”  versenyen elért sikerhez, a mi szívünkben Ti nyertétek meg a versenyt! Gratulálok az országos tanulmányi néptáncverseny eredményéhez is, a fehérváriak nagyon büszkék rátok!” Kiemelte továbbá, hogy a Díszteremben általában sportolókat köszöntenek, ha bajnokságot, vagy világversenyt nyernek. „Úgy gondoltuk, hogy Ti is megérdemeltek egy hasonló köszöntést azzal a teljesítménnyel, amit a magyar kultúra és magyar értékek ápolása terén értetek el!”
A városvezető ajándékcsomagot és névre szóló emléklapot nyújtott át a gyerekek számára, őt pedig a „Sej, a szanyi hármastorony” című  rábaközi népdal eléneklésével lepték meg a vendégek. A rendkívül oldott, baráti hangulatú találkozó kivételes élményt jelentett a fiataloknak is, hiszen sokan közülük most először jártak a Városházán. A polgármester bemutatta számukra a Dísztermet, az Aba-Novák seccot és a történelmi falfeliratokat, majd saját irodájába és a kistananácsterembe kalauzolta a vendégeket. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták, ahogy a városvezető bemutatta számukra a történelmi jelentőségű tárgyi ritkaságokat, sőt, a látogatás végén megtekintették a Szent Korona és az Országalma hiteles másolatait is.

A Pulutykások mostanában nem készülnek versenyre, viszont annál több meghívásnak fognak eleget tenni, számos fellépés vár rájuk a közeljövőben. Majoros Róbert művészeti vezető kérdésünkre úgy fogalmazott: a televíziós tehetségkutató versenyt nagyon intenzív, három hónapos felkészülés előzte meg, volt olyan hetük, melynek szinte minden napján próbáltak. A temérdek munka meghozta a gyümölcsét, hiszen a gyerekek oly mértékben fejlődtek, hogy a mostani időszakban a heti két-három próbanap is elegendő feladataik teljesítéséhez, a sikeres fellépésekhez.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >