Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A lányregénytől a matematikáig Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 07.
ImageA Lányok Napja programsorozatot az idén ötödik alkalommal szervezi meg április 28-án a Nők a Tudományban Egyesület. A rendezvényhez székesfehérvári cégek is csatlakoztak, többek között a Grundfos Magyarország Gyártó Kft és a IBM-IT Services Kft.

 

A Lányok Napja eredetileg amerikai kezdeményezésre jött létre és évente az összes csatlakozó országban ugyanazon a napon rendezik meg, idén 2016. április 28-án. A program hazai elindítója a Nők a Tudományban Egyesület (NATE), hosszú távú célja, hogy megfordítsa a lányok pályaválasztási szokásaiban napjainkban uralkodó trendet és felhívja figyelmüket a természettudományokhoz, technológiához, mérnöktudományokhoz és informatikához szorosan kapcsolódó pályákra.

A Nők a Tudományban Egyesület egy országos hálózat, tagjai női és férfi kutatók, egyetemi oktatók, mérnökök a tudomány és innováció minden területéről, akik közös elkötelezettséggel képviselik a nemek közötti esélyegyenlőség ügyét a tudomány és kutatás területén. Az egyesület célja, hogy vonzóvá tegye a technológiaorientált szakmákat a középiskolás lányok számára is és ezzel csökkentsék a mérnök és informatikus szakember hiányt.

Regisztrálni az április 28-i programra a www.lanyoknapja.hu oldalon itt lehet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >