Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 3 millió forintos támogatás nyerhető fiatalok vállalkozóvá válásához
3 millió forintos támogatás nyerhető fiatalok vállalkozóvá válásához Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 07.
ImageFiatalok vállalkozóvá válásához lehet maximum 3 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyerni egy most megjelent, 2,9 milliárd forint keretösszegű pályázatból. A GINOP keretében megjelent konstrukció az Ifjúsági Garancia Program részeként elsősorban az álláskereső fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani.

 

A pályázati forrásból a 18-25 év közötti, új egyéni vagy mikro-kisvállalkozás indítására felkészített fiatalok vállalkozásainak induló költségeit kívánják támogatni. A korábban megjelent a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" (GINOP-5.2.2-14) elnevezésű felhívás célja az üzleti készségfejlesztésben tapasztalt képző, mentoráló szervezetek meghatározása volt.
 

 
Az így kiválasztott regionális szervezetek felkészítő programjaiba bevont fiatalok megszerezhetik most a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerhetik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.
 
A képző, mentoráló szervezetek segítséget nyújtanak a fiataloknak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadást és mentorálást biztosítanak a jogszerű működéshez. A felhívásra Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl területén megvalósítandó projektekre irányuló támogatási kérelmek nyújthatók be 2016 októberétől a regionálisan elkülönített keretekre.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >