Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ülésezett a Fehérvári Szenátus
Ülésezett a Fehérvári Szenátus Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 08.
ImageA Városházán ülésezett a Fehérvári Szenátus. A tanácsadó testületet a közösségi közlekedés átalakításáról, az új hálózat- és menetrend-tervezetről, valamint az intermodális közlekedési központ terveiről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics András polgármester és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője.

 

A Fehérvári Szenátus ülésén dr. Cser-Palkovics András polgármester összefoglalta azokat a főbb célokat, amelyek mentén a közösségi közlekedés átalakításának elveit megfogalmazták és kidolgozták az új hálózat- és menetrend-tervezetet. Elmondta, hogy a városvezetés szándékai szerint az új közlekedési rend a visszajelzések függvényében elvégzett módosítások, finomítások után nyáron bevezetésre kerül.

Az új tervezet legfontosabb tételeit Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője ismertette a tanácsadó testület tagjaival. A városi közösségi közlekedés újratervezésében többek között a járatok és a közlekedési csomópontok zsúfoltságának megszüntetése, valamint a munkahelyek megközelíthetősége szerepeltek mint számottevő szempontok. Polgármesteri támogatással a Közlekedési Iroda 44 munkáltatót keresett fel, hogy felmérjék az igényeket. Az elkészült tervezetet a város weboldalán közzétéve várják az észrevételeket, javaslatokat, valamint a lakosság számára fórumokat tartottak, tartanak. Az új tervezet ismertetésében kitért az autóbuszok számozásának logikájára és hangsúlyozta az új közvetlen elérések lehetőségeit a városban.

A Szenátus ülésén ismertették továbbá az új székesfehérvári közlekedési csomópont, az intermodális központ megépítésének terveit: a gyors, kényelmes és biztonságos közlekedést szolgáló mintegy 6,5 milliárd forintos kormanyzati beruházás egyik legfontosabb fejlesztése a Mártírok utat és az Újváralja sort összekötő felüljáró megépítése lesz.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester beszámolt a testületnek az újabb közlekedési tervekről a déli elkerülő út megépítését illetően, ami az Újváralja sor kikötését jelentené a Seregélyesi útra, tehermentesítve a Széchenyi utat és a Horvát István utcát, valamint a Belváros forgalmát. Ehhez a milliárdos beruházással megvalósítható fejlesztéshez az Önkormányzat a kormányhoz fordult támogatásért. A déli elkerülő megépítésével és a Feketehegyet elkerülő, nyáron átadásra kerülő útszakasszal teljessé válna az a körgyűrű, ami teljes mértékben elkerüli a várost.

A Szenátus a tájékoztatást követően kötetlen beszélgetés formájában folytatta a tanácskozást a fenti témákban.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >