Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Újra fontos pontokat bukott el a Vidi
Újra fontos pontokat bukott el a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. április 10.
ImageA kiesés elől menekülő Vasast fogadta Felcsúton a Videoton FC a labdarúgó NB I 27. fordulójában a Videoton. A tavalyi bajnok fehérvári együttes az idén nagyon hektikusan szerepel, a hátsó régiókhoz tartozó csapatok ellen kifejezetten rosszul, hiszen a sereghajtó Békéscsabát háromból egyszer sem tudta legyőzni ebben az idényben, s a szintén jórészt kiesésre álló Vasas ellen is becsúszott egy vereség a kettőből.

 

Ehhez most hozzájött egy 2-2 -es döntetlen is, mivel a Vidi megint leginkább helyzetkihagyásban jeleskedett, s két könnyen elkerülhető gólt kapott.

A meccs első 10 percében a fehérvári együttes hozta immár szokásos formáját. Kidolgozta, és ki is hagyta helyzeteit. Feczesin, Suljic és Haraszti is könnyedén betalálhatott volna, de nem tette. A Vasas pedig az első, majd a második épkézláb kontrájából is eredményes volt a 14. és a 18. percben! Mindkétszer Remili volt a gólszerző. Na, ennyit a papírformáról és a reménykedésről, hogy a Debrecen elleni első félidő viszonylag jó produkciója mennyire lendítheti be a csapat szekerét. Hát, ennyire. 18 perc után 0-2! Egyébként voltak védők is piros-kék mezben a pályán. Jó nekik, közelről nézhettek egy NB I-es meccset, s Remilit, ahogy két gólt lő..

Ha azt vesszük, hogy a Vidi tavasszal csak egyszer lőtt egynél több gólt 11 tétmeccsen, akkor is csak kettőt, a Haladásnak, hamar eldőlni látszott a csata, és elúszni az az illúzió, hogy márpedig a kutyából lehet szalonna, ami nagyjából azt jelenti, hogy ez a Vidi mégiscsak megembereli magát a véghajrára, és odaér a dobogóra a szezon végéig. Ehhez már nem egy, hanem több csoda is kell.

A gólok után teljesen leült a meccs. A Vasas - érthetően - maga is csodálkozott, hogy ez ilyen könnyen ment, s nem erőlködött tovább, a Vidi pedig erőlködött volna, de ez már igazi helyzetekkel sem párosult, nemhogy góllal. 26 perc után már cserélt is Horváth Ferenc, a (jó) Vidi szintjét még megközelíteni sem képes Pölöskeit Oliveira váltotta. Az MTK-tól igazolt középpályás sokadik alkalommal sem bizonyította, hogy alkalmas lenne legalább a megbízható, minőségi csere szerepének betöltésére, a kulcsjátékos minősítéstől pedig olyan messze van, mint ama bizonyos hazai városka Jeruzsálemtől. Igaz, nem csak Pölöskei gyenge, mint a hajnali harmat, több olyan spíler akad, akik még nála is többet játszanak érdem nélkül, ha éppen nincsenek eltiltva, mint pl. Pátkai, aki több sárgát (ma is kapott egyet) és pirosat könyvelhet el Vidis pályafutása alatt, mint jó megmozdulást... Nagyon úgy tűnik, hogy Rudolf Gergely kereten kívül helyezése nem volt eléggé elrettentő a többiek számára.

A szünetig semmi sem történt már, így 0-2 -vel fordultak a felek, miközben a Vidi még megmaradt kevés szurkolója éppen azon elmélkedett, mi mindent csinálhatott volna szombaton késő délután és este, ha megint nem dől be a saját csodavárásának, és hitének, amelyet a piros-kék mezbe bújtatott kedvencek igen nagy eséllyel megint porig rombolnak.

A folytatásra Feczesin helyére beállt az a Tischler, aki szintén mély csalódás eddig. Igaz, neki még csak 7-8 tétmeccse van eddig piros-kékben, de nála nem csak az a baj, hogy csatár létére nem lő gólt, helyzetbe sem nagyon kerül. Horváth Ferenc azért még bízik benne.

A helyzeteket most sem neki sikerült összehozni, hanem Géresinek, aki legalább sokat próbálkozott. Vagy a kapus, vagy a kapufa hárított, vagy éppen mellé durrantott kecsegtető szituációban, de a fehérvári találat csak nem akart megérkezni. Egészen a 74. minutumig, amikor Géresi már pontosabban célzott, s egy jobbról érkező beadást gólra váltott, igaz, ehhez öt helyzet kellett neki, de legalább egyszer sikerrel járt, 1-2! A játék képe alapján ez igencsak érett, de már kevés idő volt hátra a csodához. Vagy mégsem?

Alig 3 perccel a szépítő találatot követően a közben csereként beállt jobb oldali védő, Nego érkezett jókor és egyenlített egy lapos lövéssel 15-ről! 2-2! Most lehet igazán sajnálni a két bekapott könnyű gólt. Iylen egyszerű játék a foci, csak be kell lőni a helyzeteket.

Az utolsó percekre - ahogy az elején - újra felbillent a pálya, igencsak elkezdte csipkedni magát a Videoton. Géresi továbbra is igen aktív maradt, bizonyítva, hogy az alibiző és keveset produkáló focisták helyett célszerűbb a fiatalokat játszatni. A 89. percben Tischler rám cáfolt, ki tudott hagyni egy helyzetet ő is. Nem is kicsit, egy beívelést követően 2 méterről, ajtó-ablak nyitva, de ő fejjel a kapust választotta valamelyik sarok helyett. Ennyi, a Vasas megölte az időt két cseréjével és elvitt egy pontot, amivel nem sokra megy, ahogy a fehérvári gárda sem. Pedig Újpesten ikszelt a Puskás, az MTK odahaza nem bírt a DVTK-val, így a második helyhez is közel kerülhetett volna a legutóbbi bajnok. Újabb nagy ziccer maradt ki, maradt a csapat a 4. helyen, de megérkezett a nyakára a Haladás, s a DVSC még este megelőzheti, ha megveri a Paksot.

A Videotonnak elméletileg van még esélye a dobogóra, ám az utolsó négy meccsen a Paks és az Újpest ellen idegenben, a Fradi és az MTK ellen Felcsúton kellene összeszedni azokat a győzelmeket, amelyeket eltékozolt a tabella utolsó három helyezettjével szemben. A Békéscsaba, PAFC, Vasas hármas ellen a megszerezhető 27 pontból mindössze 13-at tudott begyűjteni. Ez több, mint pazarlás! Ezek után már tényleg a csoda kategóriába tartozna, ha ez a Vidi dobogós lenne.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >