Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szeszélyes, tavaszi napok jönnek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. április 11.
ImageIgazi bolondos áprilisi időjárást hoznak a következő napok. A hétvége a szélről és a felhőkről szólt leginkább, ám hétfőtől újra kellemesebbik arcát mutatja majd a tavasz. Kedden és szerdán 20 fok felett várható a délutáni csúcshőmérséklet, de már a hét első napján is megközelíti ezt az értéket.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint hétfőn az ország nagyobb részén felhős vagy erősen felhős idő várható rövidebb napos időszakokkal. Számottevő csapadék nem várható, de a Dunától keletre helyenként kisebb zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet élénk lökések többfelé kísérhetik, sőt az északkeleti határ mentén meg is erősödhet a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható, a Tiszántúlon lehet a legmelegebb.

Kedden délnyugaton gyengén felhős, napos idő várható, másutt a sok napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. A legtöbb felhő északkeleten valószínű, és arrafelé helyenként záporeső is kialakulhat. A jellemzően délnyugati szél a Dunántúl déli felén többfelé megerősödik. Délután a Dunántúl északi felén a szél északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Szerdán kezdetben gyengén felhős, napos idő várható, majd délután egyre több fátyol- és gomolyfelhő jelenik meg. Késő délután, este elszórtan zápor, zivatar valószínű. A délnyugati szél elsősorban a Dél-Dunántúlon erősödhet meg, illetve zivatarok környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >