Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A természettel együtt az iskola is feléled
A természettel együtt az iskola is feléled Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 12.
A Zentais7 ünnepi megnyitójára került sor tegnap a Zentai Úti Általános Iskola udvarán. Az ünnepségen részt vett Mészáros Attila alpolgármester és dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő.

 

A Himnusz nyolc versszakával vette kezdetét a Zentai Úti Általános Iskola udvarán az ünnepi hét. Mindegyik évfolyam egy-egy versszakot szavalt el Kölcsey Ferenc művéből.

 


 

Majd Kukucska Márta igazgató nyitotta meg a Zentais7-et. Mint fogalmazott, az április hónap évtizedek óta különleges a zentais diákok életében, hiszen ilyenkor megújul a természet körülöttük, amit a tanulók és a tanárok testközelből is érezhetnek csodálatos udvarukon. S a virágokkal és a fákkal együtt újjáélednek ők maguk is, s felélesztik a régi, zentais hagyományokat.
Elmondta, hogy öt napon át kicsit másképp tanulnak, másképp ismerkednek a világgal. Más iskolák diákjait is versenyre hívják, valamint izgalmas és érdekes bemutatókkal és foglalkozásokkal elkalandoznak a természettudományok világába. A földszinti aulában alsós, míg az első emeleti folyóson ügyes kezű felsős diákok alkotásaiból nyitottak kiállítást, amiket rajzórán, szakkörön, technikaórán készítettek a gyerekek. 

 


 

Az ünnepségen – hűen a költészet napjához – több vers is elhangzott. Az alsósok Szabó T. Anna: Angyalok című költeményét szavalták el, míg az ötödikesek József Attila: Kertész leszek című versének megzenésített változatára adtak elő egy koreográfiát. Végül Nemes Nagy Ágnes: Tanulni kell című költeménye hangzott el a felsős osztályok tolmácsolásában.    

Az ünnepséget követően a tornateremben Rákász Gergely orgonakoncertjét hallgathatták meg a gyerekek és a pedagógusok. A délután folyamán az alsósok közlekedési vetélkedőn vesznek részt, a felsősök pedig a nyelvi versenyek megyei fordulóján, illetve a mondamondó versenyen.  

A héten lesz még hangszerbemutató, szimultán sakkparti, fizikai-kémiai kísérletek bemutatója, természettudományos csapatvetélkedő, aszfaltrajzverseny, sportnap, kézműves foglalkozás, számítógépes rajzverseny, sőt a Rácbánya területén számháború is. Csütörtökön diákönkormányzati nap lesz, amikor az alsósok műveltségi versenyen mérettetnek meg, illetve hobbikiállítás nyílik. A felsősök számára pedig sportnap keretében kempo bemutató lesz, majd vetélkedő és tanár-diák meccsek. 
Pénteken a hét lezárásaként a Köfém Művelődési Házban kerül sor az iskola gálaműsorára.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >