Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A lovasíjász, közelről - közönségtalálkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 14.
Közönségtalálkozót szerveznek „A lovasíjász” című dokumentumfilm kapcsán április 14-én este a Művészetek Házában. Az eseményen Kaszás Gézával, az alkotás rendezőjével és producerével találkozhatnak az érdeklődők.

 

Országszerte nagy sikerrel vetítik a mozik a Kassai Lajos tevékenységéről, a lovasíjászatról szóló dokumentumfilmet. A Barátság mozi is műsorra tűzte az alkotást, ami rendkívül népszerű a közönség körében. A nézők ezúttal a film rendezőjének, Kaszás Gézának is elmondhatják véleményüket, és kifaggathatják őt a film készítésének körülményeiről.

 



A főként Kaposmérőn, a világ lovasíjászati központjának számító „Völgyben” forgatott filmben bemutatkozik őseink kultúrája, egy elfeledett világ, és Kassai Lajos korábbi előadásaiból, beszédeiből is láthatóak részletek. Kaszás Géza a sajtóban többször is utalt arra, hogy a forgatás során a mai filmtechnika teljes arzenálját felvonultatták: drónokkal is rögzítettek képsorokat, a növény- és állatvilágot szuperlassítás segítségével ismerjük meg – az eredmény lélegzetelállító. A hatásos eszközöknek köszönhetően a moziból kijövő néző valószínűleg úgy érzi, hogy a filmben látotthoz hasonló természetközeli, letisztult életet szeretne élni – így aztán a közönségnek van miről beszélgetnie a rendező-producerrel.

A közönségtalálkozó 2016. április 14-én, csütörtökön 18.00 órakor kezdődik a Művészetek Háza Lila termében. A program után 19.00 órától természetesen „A lovasíjász”-t vetítik a moziban, jegyek már foglalhatóak a vetítésre.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >