Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nemzetközi műkorcsolya kupa Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. április 13.
ImageMásodik alkalommal rendez rangos nemzetközi kupát a Jégmadár Műkorcsolya Egyesület a hétvégén Székesfehérváron. A vezetőségében néhány éve megújult szervezet nagy várakozással tekint a torna elé, melyre hazánk és további hat ország összesen 180 sportolója nevezett.

 

A torna küzdelmeit ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Simkó Zoltán, az egyesület gazdasági vezetője és Sepa Tünde vezetőedző.

Székesfehérváron több évtizedes múltra tekint vissza a műkorcsolya oktatás. A Jégmadár Műkorcsolya Egyesületet csaknem négy évvel ezelőtt vették át a jelenlegi vezetők, céljuk, hogy minél több fehérvári gyermekkel megszerettessék ezt a sportágat, és megadják számukra a versenyzés lehetőségét hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A kezdet kezdetén mindösszesen hattagú szervezet jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, jelenleg 25 igazolt versenyzője és körülbelül 50-60 fős utánpótlás bázisa van. – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Simkó Zoltán gazdasági vezető. Elmondta: a Jégmadár Húsvéti Kupát immár második alkalommal, április 16-17-én, szombaton és vasárnap rendezik meg az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A tavalyi sikerekre való tekintettel a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség válogatóversennyé minősítette a hétvégi kupát, melyen ezúttal a magyarokon kívül hat ország versenyzői vesznek részt. A nevezési létszám jelentősen bővült, hiszen míg tavaly 130-an, addig idén már 180-an jelentkeztek.

 



A kupa megrendezését Székesfehérvár Önkormányzata is támogatja. Nagy öröm, hogy a jégpálya és a gyakorlópálya a helyi fiataloknak is lehetőséget nyújt arra, hogy kipróbálják és megszeressék a műkorcsolyázást, ami egy gyönyörű sportág. A városvezetésnek az a szándéka, hogy a nemzetközi verseny által népszerűsítse a sportágat és Fehérvár értékeit egyaránt. A korcsolyázással foglalkozó helyi szervezeteket úgy is támogatják, hogy számukra a város kedvezményesen biztosítja a tulajdonában lévő jégpályákat. – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsok. Arról is beszélt, hogy Székesfehérvár valóban a műkorcsolyázás utánpótlás fellegvára volt 10-15 évvel ezelőtt. Fontos és örömteli lenne, hogy a sportágat ismét felfejlesszék az akkori szintre.

A hétvégi versenyen a Jégmadár Műkorcsolya Egyesülettől 19 versenyző vesz részt. A 8-15 éves korosztálynak szóló rekreáció kategóriában három aranyéremre számítanak, a 6-12 évesek ISU kategóriájában pedig bizonyosan lesznek dobogó közeli helyezések. – tette hozzá az elhangzottakhoz Sepa Tünde vezetőedző. Hozzátette: Budapestről érkezik a fehérvári versenyzők legtöbb riválisa. Mindannyian rendkívül izgalmas, egyelőre megjósolhatatlan küzdelmekre, eredményekre számítanak.

A Jégmadár Húsvéti Kupa szombaton 8.00-20.00 óra között, vasárnap 9.00-18.00 óra között tart az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Megtekintése ingyenes, nagy szeretettel várják a nézőket. Különös tekintettel számítanak azokra a gyerekekre – lányokra és fiúkra egyaránt – akik szabadidős tevékenységként, illetve versenyszerűen szeretnék művelni a rendkívül szép sportágnak tartott műkorcsolyázást.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >