Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Csak tiszta forrásból" - környezetvédő program Székesfehérváron
"Csak tiszta forrásból" - környezetvédő program Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 14.
Image„Csak tiszta forrásból” címmel rendez közös programot csütörtökön a Gaja és a győri Reflex Környezetvédő Egyesület A Szabadművelődés Házában.

 

A projekt témája a hazai ivóvízbázisok közösségi részvételű védelme: ennek keretében kiállítás nyílik a magyarországi vizekről készült fotókból, majd szakmai fórummal folytatódik a rendezvény. A programon Nagy Péter, a Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány titkára mond köszöntő beszédet, a kiállítást megnyitja Varga Gábor, a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke.


A Szabadművelődés Háza ad otthont a Gaja és a győri Reflex Környezetvédő Egyesület közös programjának április 14-én, csütörtökön 14 órától: a „Csak tiszta forrásból” projekt témája a hazai ivóvízbázisok közösségi részvételű védelme. Köszöntő beszédet mond Nagy Péter, a Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány titkára.

A környezetvédő rendezvény keretében kiállítás nyílik a Reflex Környezetvédő Egyesület által szervezett „Rómer Flóris nyomában a bakonyi vizek mentén” természetfotós tábor képeiből. Lajtmann József, az egyesület elnöke elmondta, hogy nem először kapnak helyet környezetvédelemmel kapcsolatos képeik a művelődési házban: ezúttal kimondottan a vizekről hoznak fotókat, az alkotók pedig a táborban résztvevő 16-22 éves fiatalok. A kiállítást kiegészítik a Bakony és a Szigetköz vizeiről szóló információs tanösvényi táblák, a földi és a hazai vízkészlet molinói, valamint a Víztakarékos otthon írva, terítve, feszítve, vetítve kiadványai. A résztvevők rövidfilmeket is láthatnak a térségi vízkincsről, és diaporámán, dokumentumfilmen is szerezhetnek információt a vízvédelemmel kapcsolatban. A kiállítást Varga Gábor, a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke nyitja meg.

A „Csak tiszta forrásból" című program a felszíni és a felszínalatti vizeink védelme érdekében jött létre, a retrospektív vándorkiállítás a Víz Világnapjához kapcsolódóan Győrből indult útjára – a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával. A sikeres megvalósításhoz eddig további 32 szervezet nyújtott segítséget.

A rendezvény a kiállításmegnyitó után szakmai fórummal folytatódik: a Fejérvíz Zrt. és a Pannon Víz Zrt. képviselőinek előadásait civil összefoglalók követik: a Nők a Balatonért Egyesület, a Forrásvízőrző Civil Hálózat, a Gaja Környezetvédő Egyesület és a Reflex Környezetvédő Egyesület részvételével. Az előadások témáival kapcsolatban kötetlen beszélgetést terveznek a szervezők.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >