Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Családi Otthonteremtési Kedvezmény - több ezer kérelmet adtak be
Családi Otthonteremtési Kedvezmény - több ezer kérelmet adtak be Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. április 15.
ImageA családi otthonteremtési program azt a célt szolgálja, hogy a családok minél előbb és minél olcsóbban saját lakáshoz jussanak, de ugyancsak ezt a célt szolgálja, hogy az új lakásoknál 27 százalékról 5 százalékra csökkentették az áfát, a saját célú lakásépítésnél pedig 5 millió forintig a számlák áfájának 100 százalékát vissza lehet igényelni.

 

"Családi Otthonteremtési Kedvezmény, ami a mai magyar élet valóságához alkalmazkodik a sokszor szerepelt már a híradásokban, de nem beszélhetünk róla elégszer." – mondta Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője. Egy hónap alatt a hitelintézetek 2400 családi otthonteremtési kedvezmény kérelmet fogadtak be, több mint 6 milliárd forint összegben.

Nem szeretek visszamutogatni az előző kormányok hibáira, de 1998 és 2002 között az első Orbán kormánynak volt egy sikeres otthonteremtési programja, amit megszüntettek. Ez komoly problémát okozott a lakáspiacon, az embereket a devizahitelezésbe hajszolta.”

 


 

"A CSÓK nem csak egy egyszerűen program, hanem egyfajta gondolkodásmód is, mert meggyőződésünk, hogy azzal a demográfiai kihívással, ami jelenleg zajlik fel kell vennünk a harcot.

Azt gondoljuk, hogy azzal kell a demográfiai kihívások ellen küzdeni, hogy megállítjuk a népesség csökkenését. Beszélt arról is, hogy létezik az erre vonatkozó statisztikákban egy „vágyott gyermek” kategória, amikre a válaszadók többsége, aki nem tudja vállalni a gyermeket az a megfelelő otthonteremtést jelölte meg okként.

Azonban, ha segítünk az otthonteremtésben akkor ez megváltozhat, éppen ezért szerepelnek a program fókuszában a három gyermekes családok. A népességfogyást pedig csak harmadik gyermekkel lehet megfordítani. Vargha Tamás kiemelte, hogy a program minden bérből és fizetésből élő családnak segít, azoknak is, akik egyedül nevelik a gyermekeiket. Arra biztatta a családokat, hogy éljenek a lehetőséggel és merjenek gyermeket vállalni!"

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >