Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Virágos Magyarországért!
Virágos Magyarországért! Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. április 15.
ImageA Virágos Magyarországért verseny immár két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye. Ez egy olyan sikeres mozgalom, amely évente mintegy hárommillió embert mozgat meg hazánkban. Az országos mellett ma már városi, megyei, régiós versenyeket is rendeznek a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtéséért és megőrzéséért.

 

Az idei esztendőben, a gasztroélmények évében a Magyar Turizmus Zrt. a tematikának megfelelően kiemelt feladatának tekinti, hogy a kulturált vendégfogadás és a vendégbarát szemlélet keretében vizsgálja a jelentkezők pályázatait. A fentiek ugyanis elengedhetetlen tartozékai az ápolt környezetnek, a települések rendezett utcaképének és az átgondolt fejlesztéseknek. Egyfajta tükröt is tart a résztvevők elé, hiszen a kertészeti és turisztikai szakemberekből álló zsűri értékelése iránymutatást, javaslatokat, szakmai értékelést is tartalmaz, segítendő a települések erőfeszítéseit.

 


 

Az idei megmérettetésen Székesfehérvár régióvezetőként a zsűrizésben is érdekelt. Spanyárné Halász Szilvia városi főkertészt és munkatársait az a megtiszteltetés érte, hogy a tavalyi nyertes – és ezzel az Entente Florale Europe döntőjébe bejutott – Mosonmagyaróvár és Dunakiliti településeket felkészítse a brnoi versenyre.

 


 

Az idén először hirdették meg az „Apró kezek – csoda kertek” versenyt, amelyen óvodás és alsó tagozatos általános iskolás gyermekek indulhatnak. Városunkat az Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola és a Gyöngyvirág Óvoda képviseli a Mosonmagyaróváron megrendezendő találkozón.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >