Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow F1: minden Rosberg kezére játszik
F1: minden Rosberg kezére játszik Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. április 18.
Az erősen kérdőjeles, hogy ott van-e a legjobb versenyzők között a képességei, tudása alapján Nico Rosberg a Formula-1 -es mezőnyben, ám az kétségtelen, hogy az idei szezonban eddig minden az ő kezére játszik, minden úgy alakul, hogy, ha most sem nyer a mezőny legjobb autójával vb-címet, akkor soha.

 

A Kínai Nagydíjon csapattársa, a címvédő Hamilton eleve hátulról startolhatott, a rajt után pedig a másik nagy rivális Ferrari két autója ütközött egymásnak, hogy újra a finn-német nyerhessen. Nyert is, Vettel végül a sérült Ferrarival bejött a 2. helyre, megelőzve a Red Bullos Kvjatot és Ricciardót, valamint a szintén nagyon hátulról feljövő Räikkönent. Hamilton a 7. helyen ért célba.

Pontot szerzett még Massa (6. lett), Verstappen (8.), Sainz Jr. (9.) és Bottas (10.), a javulgató, de az élmezőnytől még így is nagyon messze autókázó két korábbi világbajnok, a sokáig pontszerzésre is esélyes, McLarenben ülő Alonso  12., Button a 13. helyen futott be. A többiek? Célba értek...

Rosberg hasonló helyzetben van, mint volt néhány évvel ezelőtt Webber a Red Bullban Vettellel szemben: hiába van alatta a mezőny két leggyorsabb autójából az egyik, a döntő pillanatokban csapattársa felülkerekedik, így nem tud vb-címet nyerni. Családon belül már sikerült ez Nico édesapjának, aki úgy lett finn színekben világbajnok 1982-ben, hogy egyetlen (!!!) futamot tudott csak megnyerni. Igaz, később ugyanúgy járt, mint az elmúlt években fia, a McLarennél csak másodhegedűs tudott lenni a korszak többszörös bajnoka, Alain Prost mögött. Egész pályafutása alatt mindössze öt futamot tudott megnyerni. De a vb-cím az akkor is vb-cím...

Szóval Nico - aki édesanyja révén német is - megint kapott a sorstól egy esélyt, mert Hamiltonnak nem akar összeállni eddig a szezonja, háromból egy futamot sem tudott megnyerni, kétszer is komoly gondjai akadtak. Hasonló cipőben jár a Mercik egyetlen vetélytársa, a két Ferrari, amelyekben hol Räikkönen, hol Vettel alatt történik valami az autóval, vagy éppen egymásnak ütköznek, mint Sanghajban... Mindazonáltal nagyon hosszú még a szezon, a szerencse pedig forgandó, főleg a Formula 1-ben, ahol bár a pilóták a sztárok, az autók nyerik a versenyt. Azok az autók, amelyek közül immár harmadik éve az a Mercedes a legjobb, amelyben éppen Rosberg ül. Nagy a kockázat, mert, ha ezek után sem nyeri meg a vb-t, szinte biztosan kirúgja csapata.

Hamilton és a két Ferrari egészen biztosan nem adja fel, náluk a tudás és a jó autó is megvan. Ha szerencséjük is lesz, igencsak megkavarhatják még az állóvizet a mezőny legelején. A többeknek csak a lepattanó csontok maradnak, amelyeket idén - eddig - a potyaleső, de sanszaival jól élő Red Bull - kiváltképp Ricciardo - szedegetett össze, mert bár dobogóra csak most először Kvjat állhatott, szépen gyűjtögetik a pontokat.

Folytatás két hét múlva Oroszországban. Hamilton és a Ferrarik rajongói biztosan nagyon várják az újabb alkalmat, hogy a "helyére" tegyék Rosberget.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >