Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alba: horror végjátékban édes diadal Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. április 18.
ImageStílusosan vágott vissza a címvédő, és jelenleg is listavezető Szolnoki Olajnak a férfi kosárlabda NB I felsőházi középszakaszában a TLI-Alba Fehérvár.

 

Braniszlav Dzunics együttese - ahogy ebben a szezonban korábban már háromszor is a rivális -, rendkívül izgalmas végjátékban nyert 78-76-ra, így feljött a tabella 2. helyére. Tette mindezt úgy, hogy sok hibával játszott, több kulcsjátékosának sem ment a kosár, s a játékvezetők is erősen a bajnok javára fújtak a találkozó nagyobb részében. Ezzel szintet lépett az Alba, mert vérbeli rangadót tudott behúzni a végjátékban, hátrányból fordítva, ami eddig nem volt rá jellemző ebben az idényben.

A találkozó elején hamar ellépett 11-2 -re a Szolnok, majd összeállt a házigazdák védekezése, s bár támadásban rengeteg volt a hiba, sikerült befogni az olajosokat, mi több, az első negyed végén fehérvári oldalon volt az előny 22-20-ra. A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az Alba sok büntetőt hibázott, kintről szinte semmit sem dobtak be Spurlockék, ennek ellenére még a nagyszünetben is minimális különbséggel (37-36) vezettek.

A fordulás után főszereplővé lépett elő a játékvezetői hármas (Cziffra, Farkas és Szabó), igen kemény "hazai pályát" fújtak idegenben a címvédőnek, s mivel egyébként sem indult be rendesen a vendéglátók támadógépezete, tíz ponttal meg is lépett a Szolnok. Még innen is fel tudott állni az Alba, szívósan küzdött, s a záró negyed elején Chery és Spurlock is bevágott egy-egy triplát (az elsőket hazai oldalon), ami után megint a Tisza-partiaknak kedvezett a szerencse, újra megléptek 9 ponttal. Nagyon szerencsés volt ekkor az Olaj, ami a palánk felé ment, bedöcögött, bepattogott a gyűrűbe.

Alig 5 perc volt hátra, megint kilenccel mentek az Ivkovics legények, s bár faragott ebből az Alba, Pearson sorra hagyta ki a büntetőket, míg a másik oldalon nem maradtak ki ezek dobások. Az utolsó percen belül már biztos győztesnek látszott a Szolnok, amikor időkérés után Chery bevágott egy triplát, amivel egyenlített csapatának! 76-76 után 17 másodperc volt hátra, az Olaj támadhatott, de eladta a labdát, Pearson keze pedig most nem remegett meg, bevágta a két büntetőjét! Újabb időkérés 11 másodpercnél. Ezúttal azonban volt szolnoki slusszpoén, hihetetlen fordítás viszont igen, Alba diadal a vége! 78-76.

Ez bizony komoly meló volt, mert az Alba bizony támadásban a szokottnál gyengébb volt, sokat hibázott. Chery volt az egyetlen kulcsember aki végig hozta magát, ráadásul kihagyott kilenc büntetőt is a csapat, a játékvezetők ténykedéséről itt már nem is beszélve. Ennek ellenére, így legyőzni a Szolnokot igazi bravúr.

Chery 18, Spurlock és Pearson 12-12 ponttal zárt. Wright és Lóránt sok hibája ellenére is eljutott 11, illetve 10 egységig, ami nagyon kellett a végelszámoláskor. Mindenesetre Kenny Chery volt az est hazai legjobbja, ez vitathatatlan.

A Paks nagyon megverte a ZTE-t, így a Fehérvár feljött a 2. helyre két körrel a középszakasz zárása előtt. A Dzunics gárda most fújhat egy picit, legközelebb április 23-én, szombaton Pakson vendégszerepel, majd jön a zárás a Gáz utcai csarnokban a Körmend ellen április 27-én szerdán 18:00 órakor. Újabb két kulcsmeccs, aligha kérdéses.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >