Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow ARAK AKTIV - megvédte címét a Hétvezér
ARAK AKTIV - megvédte címét a Hétvezér Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. április 18.
ImageTizenharmadszor mérték össze tudásukat a város általános iskolás fiataljai az ARAK AKTIV városi döntőjén. A népszerű diáksporteseményen több száz gyermek versenyzett a legjobb eredmény eléréséért.

 

Az idei megmérettetésen összesen hat iskola diákjai mérhették össze tudásukat. Az összesített eredmény végén a Hétvezér Általános Iskola diadalmaskodott, amely negyedik sikerét szerezte az ARAK AKTIV történetében. A 4-5. évfolyamosok mezőnyében csíkszeredai csapat is elindult.


Tizenharmadszor állhattak a rajtvonalhoz a 1-6. évfolyamos általános iskolák diákjai az ARAK AKTIV Városi Döntőn. A neves múltra visszatekintő diáksporteseményen ismételten több száz fiatal mutathatta meg tudását. Az idei versenyen hat iskola: a Kossuth Lajos, a Hétvezér, az István Király, a Széna Téri, a Talentum Református, illetve a Németh László Általános Iskola diákjai küzdöttek a legjobb eredmény eléréséért. A szombati diáksportesemény különlegességeként a 4-5. évfolyamosok mezőnyében ráadásul székelyföldi csapat is rajthoz állt.

 

A XIII. ARAK AKTIV döntőjében Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka köszöntötte a székesfehérvári általános iskolák csapatait, valamint a Csíkszeredából érkező delegációt. „Nagyon örülünk annak, hogy a városok közötti kapcsolatok a kulturális területeken kívül a sport és az egészségfejlesztés terén is hatékonyan működnek. Ez a tapasztalatcsere mindkét fél számára hasznos és gyümölcsöző lehet a jövőben. Az ARAK mindig élen járt az egészségnevelésben, hiszen az egyesület a kezdettől fogva csatlakozott a város Egészségfejlesztési Programjához. Az ARAK AKTIV nagyon fontos diáksportesemény Székesfehérváron, hiszen ez a sorozat olyan gyermekeket is igyekszik bevonni a sportba, akik nem végeznek rendszeresen testmozgást. Mindannyian abban bízunk, hogy minél több fiatalt sikerül megnyerni a sportnak az ARAK AKTIV segítségével.” – mondta Östör Annamária, aki reményét fejezte ki, hogy a „bűvös” tizenhármas szám szerencsét hoz minden indulónak.

 


 

A nagy hagyományokkal bíró ARAK AKTIV Városi Döntő ezúttal is látványos és élvezetes viadalt hozott az iskolák között. A szépszámú nézősereg újfent izgalmas versengést láthatott az első három helyért – a megmérettetés izgalmait ráadásul csak növelték a joker-versenyszámok.

A fél évvel ezelőtti XII. ARAK AKTIV fináléjában a Hétvezér Általános Iskola hódította el története során harmadszor a közkedvelt diáksportesemény díszes serlegét. A címvédő célja most sem lehetett más, mint a győzelem megszerzése. Ennek érdekében mindent meg is tettek a Hétvezér diákjai, akik az egész verseny során kiegyensúlyozottan és koncentráltan teljesítettek a gátfutásban, helyből távolugrásban, célba dobásban és a kétkörös váltóban egyaránt. A remek teljesítménynek köszönhetően a Hétvezér Általános Iskola megvédte címét, és negyedszer lett az ARAK AKTIV bajnoka!

A nagy hagyományokkal rendelkező XIII. ARAK AKTIV döntőn hatalmas küzdelem zajlott a dobogós helyek megszerzéséért. A végletekig kiélezett versengésben a Széna Téri Általános Iskola ezüstérmes lett, míg a bronzérmet a Németh László Általános Iskola kaparintotta meg.

 


 

Az eredményhirdetésen dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, dr. Kovács Béla Sándor és Juhász László önkormányzati képviselők, Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, Hirt Károly, az ARAK elnöke, valamint Babos Rita huszonháromszoros magyar bajnok atléta adta át a gyermekeknek az elismeréseket.

A közkedvelt diáksport programon újra zsúfolásig megtelt a Köfém Sportcsarnok lelátója: több száz szülő, hozzátartozó drukkolt gyermekének a helyszínen, csodálatos és feledhetetlen hangulatot varázsolva a versengéshez.

 



A XIII. ARAK AKTIV végeredménye:

1. Hétvezér Általános Iskola
2. Széna Téri Általános Iskola
3. Németh László Általános Iskola
4. Kossuth Lajos Általános Iskola
5. István Király Általános Iskola
6. Talentum Református Általános Iskola

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >