Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A Tánc Világnapjára készülnek az Alba Regia Táncegyüttes tagjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 20.
ImageA Tánc Világnapját 1982-ben ünnepelték meg először az egyetemes táncművészet megújítójára, Jean-Georges Noverre francia balett-táncosra emlékezve. Az Alba Regia Táncegyüttes hagyományos gálaműsorát 2016. május elsején 16.00 és 19.00 órakor tekintheti meg a Vörösmarty Színház közönsége.

 

A táncegyüttes tagjai idén is nagy izgalommal készülnek az ünnepi műsorra Majoros Róbert, Majorosné Szabó Veronika, Molnár Gábor és Tombor Bea művészeti vezetésével. Ígérik, hogy népszerű produkcióik, új és felújított darabjaik, különleges meglepetéseik ismét emlékezetessé teszik majd a nemzetközi táncnapot.

Az előadásokban hagyományaikhoz híven minden korosztály szerepelni fog. A felnőtt csoport mellett közreműködik az Alba Regia Táncegyüttes Senior, Múltidézők, valamint az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Pulutyka csoportja, akiket 2015-ben a Fölszállott a páva, az MTVA és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutatójának legsokoldalúbb táncegyüttesévé választottak.

A gyerekek bemutatják középdöntős és döntős produkcióikat, a nyírségi tirpák táncokat „Táncok a Bundásbokorról” címmel, és hoznak „Egy kis hazai…”-t is. A felnőttek színre viszik a nagysikerű Mozdulatlan Legendák című táncjáték reform korát és az első világháborús epizódot, bemutatva az egyetemes európai tánctörténet és a magyar paraszti tánchagyomány szorosan összefüggő kapcsolatait. Felújították Kocsis Enikő „Naputánjárók” című koreográfiáját, hoznak bekecsaljai, nagybuni, kalotaszegi román és Kalocsa-vidéki táncokat és az est zárásaként „megrendezik” a Padkaporos bált. Mivel az ünnepelt, Jean-Georges Noverre szerint is „a tánc zene nélkül annyi, mint az éneklés szavak nélkül”, ezért a forgó szoknyák és csattogó csizmák édes dallamait az idén húszéves Galiba zenekar muzsikája színesíti.

Az Alba Regia Táncegyüttes világnapi gálaműsorára jegyeket a Malom utcai Táncházban vásárolhatnak.


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >