Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Negyedszázados ünnep és tornaterem-átadás
Negyedszázados ünnep és tornaterem-átadás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. április 20.
Huszonöt évvel ezelőtt költözött új, önálló épületbe a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája. A negyedszázados évfordulót egész héten át tartó, rendkívül színes programsorozattal ünnepli az intézmény.

 

A megnyitó örömteli volt annak okán is, hogy átadták a tavaly novemberi tűzvészben károsodott, majd csaknem 50 millió forintból felújított tornatermet. A megnyitón Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az iskola tanárait és diákjait.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában csaknem 700 diák tanul. Az intézmény – fennállása történetében először - 25 évvel ezelőtt költözött új, önálló épületbe. A negyedszázados jubileum tiszteletére egész héten át tartó, rendkívül gazdag és színes programsorozatot szerveztek, melynek megnyitóját ma délelőtt tartották az aulában. Az eseményen jelen volt Mészáros Attila alpolgármester, Schmidt Flórián igazgató, Dávid Lajos, a Fejér Megyei kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és Németh Zoltán, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum műszaki csoportvezetője. A mai nap kettős ünnep, hiszen átadták a felújított tornatermet is, amely tavaly november 12-én éjszaka égett le, tornaszerek, szivacsok semmisültek meg, illetve a tető faszerkezete is több méter hosszan károsodott. A csaknem 50 millió forint értékű felújítást a város finanszírozta, új padlózat és sporteszközök, frissen festett falak, valamint megújult tetőszerkezet szolgálja a sportoló diákokat és pedagógusokat. A testnevelés órákat a társintézményekben, az udvaron és a Cutler Gym and Fitness edzőteremben tartották meg a munkálatok ideje alatt.

Az aulában rendezett megnyitón Schmidt Flórián köszöntötte a résztvevőket a jubileum és a felújított tornaterem átadása kapcsán. Hangsúlyozta: „Ahogy mondani szokás, minden rosszban van valami jó!...Példátlan összefogás indult a városban, melyért köszönetemet fejezem ki Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Székesfehérvári Szakképzési Cetrumnak, a társintézményeknek és a civil szervezeteknek. Külön köszönettel tartozom a testnevelő tanároknak és a diákoknak, akik türelemmel viselték, hogy öt hónapon át máshol zajlottak az órák.”

Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a Deák Szakképzőt. „Aki iskolát épít, jövőt épít! Ebben az intézményben 25 évvel ezelőtt nagyon fontos szakmacsoportok kaptak önálló helyet. Ha visszagondolunk az elmúlt évekre, a szakmai munka mellett eszünkbe jut az iskola közösségi életben betöltött szerepe is, hiszen a Deák-os diákok által szervezett programok komoly értéket képviseltek és képviselnek ma is a város életében.” – emelte ki beszédében az alpolgármester. Köszönetét fejezte ki minden közreműködő szervnek és intézménynek, amelyek részt vettek a tűzoltásban és a példaértékűen gyors helyreállításban, illetve azoknak is, akik 25 évvel ezelőtt lehetővé tették az új iskola létrejöttét.  Mészáros Attila egy emléklapot adott át dr. Cser-Palkovics András polgármester nevében. A városvezető ezúton fejezte ki elismerését az intézmény vezetőinek, tantestületének és valamennyi dolgozójának a szakképzésben végzett kiemelkedő oktató és nevelő munkájukért.

A megnyitó után a „Szomszéd várak csatája” című focimeccsel nyitották meg az új tornatermet. A jubileumi hét számos szakmai és szórakoztató programmal folytatódik péntekig. 

Szerdán kerül sor a „Mester és tanítvány – Gasztro csata Deák módra” című versenyre szakács, cukrász és pincér kategóriában, melyre a diákokon kívül várják a tanulófelelős mestereket a gyakorlati helyekről, a munkahelyekről.  Ugyancsak szerdán az intézmény vendége lesz Wichmann Tamás kenuvilágbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, Nemzetközi Fair Play díjas sportember, aki szakács végzettséggel is büszkélkedik, majd csütörtökön jubileumi gálaműsorral, pénteken pedig diáknappal folytatódik az ünnepi hét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >