Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Fafúvósok a Hangszervarázsban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 20.
Újabb foglalkozásokra várták a gyerekeket a Hangszervarázs – Zene ovi 2016-os programja keretében: tegnap délelőtt a Zeneházban Nagy Mária brácsaművész tartott foglalkozást több óvoda csoportjainak. A gyerekek a fuvolával, az oboával, a klarinéttal és a fagottal ismerkedhettek meg ezúttal a játékos, táncos, interaktív zeneóra keretében.

 

Hangszervarázs foglalkozáson vettek részt több óvoda gyermekei a Zeneházban: Nagy Mária, az Állami Operaház zenekarának brácsaművésze, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek közreműködésével a Zenekar próbatermében mutatta be a gyerekeknek a fafúvós hangszereket. „A gyerekek fantasztikusan fogadják ezeket a foglalkozásokat Székesfehérváron: nyitottak, szeretnének sok mindent megtanulni. A hangszerekkel ilyenkor testközelbe kerülnek, viccesen, számukra érthető módon közvetítjük számukra az ismereteket, ezért reagálnak így. Minden foglalkozásunk más, ahogy mások a csoportok is – a művészekkel együtt hozzájuk alkalmazkodva zajlik az óra, tulajdonképpen csak a nyitány ugyanaz. Vannak, akiket az élő zenés blokkok kötnek le jobban, vannak, akiket a mesélés, van, ahol lehet 20 gyerekkel lufit fújni, és van, ahol a mese is kimarad és helyette futunk, mozgunk inkább.” – fogalmazott Nagy Mária.

A táncos, játékos, közösen éneklős interaktív foglalkozás valóban elvarázsolta a gyerekeket: kedden délelőtt a Tolnai és a Sziget Utcai, a Tulipános, a Szivárvány, a Hétpettyes és az Olajfa Református Óvoda gyermekei voltak részesei a zenei élménynek. Legközelebb április 21-én, csütörtökön a Rákóczi Utcai Óvodában 9 és 10 órától, majd 11 órától a Gyöngyvirág Óvodában lesz Hangszervarázs.

 



A Hangszervarázs foglalkozásai során a kisgyermekek apró lépésenként tanulják meg a koncertre járási, illetve hallgatási szokásokat. A zenés játékok segítségével közelebb jutnak a zenekari hangszerek ismereteihez. A programban az Operaház művészei és zenetanárok tolmácsolják  óvodásoknak és iskolásoknak a muzsika igazi örömét. (http://www.hangszervarazs.hu/operahaz/hangszervarazs)

Nemcsak a 6 évesek élvezik a foglalkozásokat, hanem már a 3-4 éves óvodások is, akik számára nagyon sok újdonságot hoznak ezek az órák. Az általános iskolásoknak már kisebb koncerteket szerveznek, ők már türelmesebben és értőbben viszonyulnak a komolyzenéhez. A vonós és a fafúvós hangszerek bemutatója után a rézfúvósokkal ismerkedhetnek meg a székesfehérvári óvodások az ősz folyamán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >