Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bajnokveréssel dobogón a Videoton
Bajnokveréssel dobogón a Videoton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. április 21.
ImageA már bajnok Ferencvárost fogadta a labdarúgó NB I 31. fordulójában az éremért küzdő Videoton. A tavalyi első egy hazai szinten jó összecsapáson 1-0 -ra legyőzte a friss bajnokot Stopira találatával, így a riválisok pontvesztéseinek is köszönhetően fellépett a dobogó 3. fokára, ráadásul két egységre megközelítette a Puskás Akadémiától 1-0 -ás vereséget szenvedő MTK-t, ezzel a két együttes szombati, felcsúti derbije igaz ezüstrangadó lesz.

 

Az első félidőben jó iramú találkozót láthatott a közönség. Mindkét oldalon voltak lehetőségek, de gól nem esett. A Fradinak három kecsegtető szabadrúgás és egy közelről fölé vágott Busai ziccer jelentette a legnagyobb esélyt, a Vidinél kétszer Oliveira járt közel a jó befejezéshez, ám mindkétszer volt valaki, aki közbeavatkozott az utolsó pillanatban.

A második játékrészben hamar megjött a gól is, miután egy Simon fejes, majd egy Busai lövés sem talált kaput közelről. Az 56. percben egy szöglet után a kavarodásban Stopira gyömöszölte át a labdát a lábakon és a gólvonalon, 1-0! Nem volt érdemtelen. A zöld-fehérek reklamáltak a játékvezetőnél, mert szerintük a felugró Simon Ádám lökte Jova kapust Géresi beívelésénél, de Solymosi határozottan középre mutatott.

A vezetés megszerzése után ment előre a Fradi, próbált egyenlíteni, de ez nem jött össze. Sőt, ha Oliveira és Pátkai kihasználja nagy ziccerét, hamarabb el is dőlhetett volna a mérkőzés sorsa, mint ahogy végül történt. Főleg Pátkai helyzete volt ordító, hiszen csak Jovával állt szemben, de 7-8 méterről gyatrán az eldőlő kapusba rúgta a labdát.

A Videoton ennek ellenére nem fizetett rá a tékozlásra, sikerrel kihúzta a 90 (+3) percet bekapott gól nélkül, így rendkívül fontos 3 ponttal lett gazdagabb. Amennyiben szombaton 18:00 órakor legyőzi az MTK-t is Felcsúton, akkor fellép a 2. helyre egy körrel a befejezés előtt.

(Fotók: Videoton FC)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >