Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Bolondos április Székesfehérvár fiataljaival Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. április 21.
ImageA székesfehérvári középiskolák végzős hallgatói számára az április nem csak az érettségire való felkészülésről szól. A város ismét megrendezi a hagyományos Ballagási Hetet, amely négy fő programból áll: az április 22-i ifiFESZT koncertjei, a sulizenekarok csatája az Arany Dobverő-díjért és az április 29-i Bolondballagás látványos felvonulását követő jelmezverseny igazán emlékezetessé teszi az utolsó tanév utolsó heteit.

 

Közben 28-án köszöntik a végzős középiskolások osztályfőnökeit a Kossuth udvarban, az Órajátéknál, majd 30-án, szombaton 66 osztály 1.520 diákját búcsúztatják a Városi Ballagáson. A programokat sajtótájékoztatón ismertette Mészáros Attila alpolgármester és Juhász Zsófia, a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője.

A Ballagási Hét az év egyik legfontosabb időszaka a Székesfehérváron tanuló középiskolások számára. A négy fő elemből álló programsorozatot idén is megrendezi Székesfehérvár Önkormányzata és a Fehérvári Programszervező Kft. A részletekről Mészáros Attila alpolgármester és Juhász Zsófia, a cég ügyvezetője számoltak be.

2014-ben a Just Five, 2015-ben a Pythagoras lettek a közönség és a zsűri kedvencei. Idén április 22-én, pénteken új helyszínen, a Fezen Klubban csapnak össze a sulizenekarok a legjobbaknak járó Arany Dobverő-díjért a négytagú zsűri – Kovács Antal, a FEZEN főszervezője, Mits Gergely előadóművész, tanszékvezető, Zabos Regina, a Fehérvár Hangja győztese és Kiss Patrik, a Székesfehérvári Diáktanács tagja – előtt. A versenyre az együttesek 2016. április 11-éig jelentkezhettek.
A harmadik ifiFESZT-en a középiskolások produkcióit sztárvendégek előadásai és izgalmas kísérőprogramok is színesítik. Mindenkit várnak a kütyüterem Xbox készülékei, a Kaptár Egyesület és a Társasjáték Klub játékai, valamint a Diáktanács-sarok tanácsadással, kötetlen beszélgetéssel. Fellép a város énekes tehetségkutatójának 2015-ös nyertese, Zabos Regina, és a stand-up comedy közkedvelt képviselője, Benk Dénes. Csak az ifiFESZT diákigazolvánnyal rendelkező résztvevői számára lesz ingyenes a Fezen Klub aznap esti Irie Maffia koncertje. Azok, akik április 22-én 18.00 órától 21.00 óráig együtt buliznak, szurkolnak az Arany Dobverő-díjért versenyző zenekarokkal, karszalagjuk bemutatásával bejuthatnak a reggae és a dancehall műfajokat hip-hop, funk és rock elemekkel ötvöző banda koncertjére. A pontos részletekről a műsorvezetők a helyszínen tájékoztatják a fiatalokat.

Április 28-án, csütörtökön 14.00 órakor a Kossuth udvarban található Órajátéknál dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kovács Jenő órásmester köszöntik a városballagó osztályainak osztályfőnökeit, és köszönik meg az elmúlt nyolc, hat, öt, vagy négy esztendőben végzett munkájukat. Ez a program tavaly valósult meg első ízben. A hagyományok szerint ismét átalakítják a Belváros egyik legfőbb látványosságának számító Órajátékot, amely ezután egy hónapon át ballagási dallamokat játszik és az iskola életet jelképző figurákat mutat be.

 



A Bolondballagás gyülekezője április 29-én, pénteken 07.30 órakor az Alba Plaza előtti téren lesz, ahonnan a fiatalok látványos menetben vonulnak a Liszt Ferenc utcán, a Városház téren, majd a Fő utcán keresztül a Zichy színpadig. A jelmezversenyen négytagú zsűri – dr. Cser-Palkovics András polgármester, Vakler Anna, a város művészeti vezetője, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója és Pintér Ádám, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa – választja ki a legjobbakat. A tét idén is nagy, hiszen Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának felajánlására a győztes 100 000 forintos hozzájárulást kap az érettségi bankett megrendezéséhez. A tavalyi rendkívül ötletes és különleges produkciók láttán idén a második és a harmadik helyezettet is díjazni fogják. A maskarás megmérettetésre 2016. április 24-ig lehet jelentkezni a Fehérvári Programszervező Kft. weboldalán található online regisztrációs lap kitöltésével.

Végül április 30-án, szombaton 9.00 órakor kezdődik a több évtizedes hagyományokra visszatekintő Városi Ballagás. A Városház téren idén 66 osztály 1.520 diákját búcsúztatják egy körülbelül fél órás ünnepség keretében. Ezt követően az osztályok visszatérnek iskoláikba, ahol sor kerül a saját szervezésű ballagásokra. Tavaly a kedvezőtlen időjárás miatt sajnálatos módon elmaradt a központi búcsúztatás, a szervezők azonban bíznak abban, hogy idén az időjárási körülmények nem gördítenek akadályt Székesfehérvár egyik legszebb rendezvénye elé. 


 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >