Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Gyógyító hangok az Idősek Otthonában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 21.
ImageA Közösségi hét koncertsorozat egyik állomásaként kamarahangversenyt adott Gyógyító hangok címmel a Budapesti Fesztiválzenekar Székesfehérváron az Egyesített Szociális Intézmény I. számú Idősek Otthonában. A szépkorúaknak Mozart, Händel, Vivaldi és Haydn műveiből, valamint Weiner Leó ismert dallamaiból is játszott a vonósnégyes.

 

Gyógyító hangok címmel hangversenyt adott Budapesti Fesztiválzenekar négy tagja Székesfehérváron az Egyesített Szociális Intézmény I. számú Idősek Otthonában; a vonósnégyes koncertjére vendégek is érkeztek a II. számú Idősek Otthonából. A különleges alkalom résztvevőit Mészáros Józsefné igazgató köszöntötte, a gyógyító hangversenyt Dvorák Lajos, a Zenekar csellóművésze moderálta.

 



A Budapesti Fesztiválzenekar évek óta keresi azokat a lehetőségeket, hogy a zenével ne csak a koncerttermekben tudjon örömet okozni – utcákon és tereken, iskolákban vagy kórházakban zenélnek. Azzal a céllal, hogy ezekkel az egyedi hangversenyformákkal, a szokatlan helyszínekkel új kapcsolatot teremtsenek a közönséggel. A Közösségi Hét során idősotthonokban is muzsikálnak, ezen a héten 21 koncertet adnak az ország különböző pontjain: a jótékony hatású, különleges erejű zene így több olyan emberhez is eljut, akik szociális vagy egészségügyi okokból nem járnak koncertekre.  

A székesfehérvári idősotthonban Mozart, Händel és Vivaldi, Haydn és Weiner Leó legnépszerűbb  műveiből játszottak: elhangzott többek között a Messiásból a Halleluja, A négy évszakból a Tavasz című tétel, valamint  a Divertimentóból a Jó alapos csárdás és a Rókatánc. A Budapesti Fesztiválzenekarból Lezsák Zsófia, Molnár Noémi, Gálfi Csaba és Dvorák Lajos vonósnégyese örvendeztette meg a szépkorúakat.

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >