Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vidi ötös az MTK hálójában Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. április 24.
ImageA Labdarúgó NBI (OTP Bank Liga) 32. (utolsó-előtti) fordulójában az éremért harcoló, a meccset a 3. helyről kezdő Videoton a 2. pozícióban álló MTK-t fogadta Felcsúton.

 

A már bajnok Ferencváros elleni sikert követően újra a 3 pont volt a tavalyi aranyérmes célja. A piros-kék egylet álomszerűen kezdett, hiszen nagyon régen fordult elő az, hogy 10 perc után két gól volt az előnye. Most ez történt. Ezzel pedig megalapozta a későbbi 5-0 -ás sikert, amelyhez hozzájárult Torghelle is, aki bután kiállíttatta magát 0-2 -nél, még az első félidőben. A fehérvári alakulat ezzel feljött a 2. helyre, de a biztos dobogóhoz győznie kell a záró körben Újpesten.

A gólszerzés területén ebben az idénybe kirívóan gyengén teljesítő Vidi számára ideálisabban nem is alakulhatott volna a találkozó eleje: az 5. percben egy mintaszerű támadás végén a mostanában igen veszélyes két védő (!), a Fradi ellen győztes találatot szerző Stopira és a korábban szintén eredményes Nego összjátékát követően előbbi beadását utóbbi fejelte szépen Hegedűs kapujába, 1-0! Szinte meg sem emésztették a látogatók, hogy hátrányba kerültek, a 10. minutumban megkapták a másodikat is: Suljic robogott el a jobb oldalon, kapu elé lőtt labdáját Hegedűs nagyon ügyetlenül a bal kapufa tövére öklözte, onnan pattant a kapuba, 2-0! ilyen sem volt ebben a szezonban. 10 perc után kettővel ment a Vidi. Ehhez hasonlóra legutóbb 2014 novemberében, Pápán volt példa, amikor Nikolics duplájával 15 perc elteltével vezetett kettővel a későbbi bajnok.

Az MTK megpróbáltatásainak ezzel nem volt vége. A korábban Fehérváron is megfordult rutinos és gólerős támadó, Torghelle teljesen feleslegesen felrúgta hátulról Simon Ádámot, így számára 24 perc után véget ért a mérkőzés, mivel Andó-Szabó játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot. Az első játékrész derekán eldőlni látszott a rangadó.

A 36. percben az a "csoda" is megtörtént, hogy a Vidiben eddig önmagát hasztalan keresgélő Tischler Patrik kis híján gólt lőtt! A csatár 25-ről suhintott rá keményen egy szabadrúgást, a játékszer pedig a bal kapufáról pattant ki az alapvonalon túlra. Ez nem ment be, más egyéb nagy ziccer pedig már nem nagyon volt az első 45 percben, így kétgólos fehérvári előnnyel fordulhattak a küzdő felek.

A folytatásban nem nagyon rángatta az istrángot a dupla gólelőnye mellett emberelőnyben játszó Videoton, az MTK pedig nem nagyon tudott mit tenni jókora hátrányában. Nego volt még leginkább aktív, kétszer is lövéssel próbálkotott, de az egyik mellé szállt, a másikat Hegedűs védte szépen.

Jött aztán a 64. perc, amikor Tischlernek már sikerült eltalálnia a kaput is: most egy újabb 25 méteres szabadrúgást rakétázott jó helyre, a bal felső sarokba, 3-0! És ahogy az elején, most is hamar jött a következő: Suljic gyakorolhatta a gólörömöt, miután egyedül vezethette a játékszert az MTK kapujára, elfektette Hegedűst, s hálóba gurított, 4-0! Ez már kiütés. Újabb szezonrekord, hiszen ebben az idényben 3 gólnál többet bajnokin Horváth Ferenc együttese még nem szerzett. Suljic sem duplázott még, Tischler sem talált be eddig piros-kékben. Volt minek örülniük a fehérvár drukkereknek. Meg is érdemelték.

A hajrára jöttek a cserék. Oliveira, Suljic és Simon le, Kovács, Géresi és Heffler be. Az ötödik is megszülethetett volna, de Pátkai és Nego sem célzott pontosan, illetve Hegedűs védett utóbbi lövésénél. Nem úszta meg aztán az ötöst a teljesen összeomló fővárosi egylet. A 83. minutumban Géresi labdájával Nego "párbajozhatott" Hegedűssel, s ezt ő nyerte, szépen lőtt 10-ről a kapuba, 5-0! Kiszakadt tehát a gólzsák.

A tavalyi bajnok simán hozta a rangadót, ami végül nem lett rangadó. Hamar lőtt kettőt a Vidi, jött a kiállítás is, s onnantól kezdve nem volt sok kérdés a győztes kilétét illetően. Ezzel a piros-kék alakulat fellépett a 2. helyre a bajnoki tabellán, ám mivel a Haladás és a Debrecen is nyert, az éremszerzéshez mindenképpen pontot, pontokat kell szereznie a zárófordulóban Újpesten. Erre a derbire április 30-án, szombaton (valószínűleg 18:00-kor, erről még nem döntöttek) kerül sor. A Vidinek és a DVSC-nek 52, az MTK-nak 51, a Haladásnak 50 pontja van. A Debrecen a már kiesett Békéscsaba vendége lesz, a Haladás pedig a már bajnok Fradit fogadja a 33. körben. Tippelni sem érdemes...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >