Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Székesfehérváron dől el az U20-as fiú kosárlabda bajnokság sorsa
Székesfehérváron dől el az U20-as fiú kosárlabda bajnokság sorsa Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. április 26.
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének döntése értelmében Székesfehérvár lesz a házigazdája az U20-as fiú kosárlabda bajnokság döntőjének. Az április 29. és május 1. között megrendezésre kerülő fináléban nyolc együttes fiataljai küzdenek majd a legjobb eredmény eléréséért. A mérkőzéseket ingyen lehet majd megtekinteni az Alba Regia Sportcsarnokban. A nyolcas döntő részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

 

A sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, hogy egy újabb jelentős kosárlabda-rendezvénynek lehet házigazdája Székesfehérvár. „Az elmúlt években megszokhattuk, hogy több rangos nemzetközi és hazai kosárlabdaversenyt rendezhettünk meg Székesfehérváron. Nagy örömünkre, ezúttal a legidősebb kosaras utánpótlás korosztály legjobbjai érkeznek városunkba, hogy összemérhessék tudásukat a bajnoki döntőben. Bízom benne, hogy a hazai pálya előnyt jelent majd a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia tagjainak, akik szép sikerrel örvendeztetik meg a fehérvári közönséget! A hétvége sportprogramja igazán sűrűnek ígérkezik, de reményeink szerint nagyon sokan kilátogatnak majd az Alba Regia Sportcsarnokba, hogy a helyszínen buzdítsák a fiúkat.” – zárta gondolatait Mészáros Attila, aki hozzátette: a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ezúttal is kiváló rendezéssel várja majd az érdeklődőket, amelyhez a város is hozzájárul lehetőségeihez mérten.

Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke hangsúlyozta: a klub és az akadémia életben kiemelt jelentőséggel bír a hétvégi bajnoki döntő az utánpótlás-nevelés szempontjából. „A klub stratégiája miatt egy kiemelten fontos korosztály az U20-as, amely a közvetlen hátterét jelenti a felnőtt csapatuknak. Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sikeresnek ítélte a pályázatunkat, melynek köszönhetően házigazdái lehetünk ennek a rangos eseménynek. Remélem, hogy a kiváló rendezés mellett a fehérvári utánpótlás kosarasok is sikeresen szerepelnek majd a fináléban!” – mondta Balássi Imre, aki arra biztatott minden kosárlabdabarátot, hogy látogassanak el minél többen a hétvégi tornára, ahol az U20-as korosztály krémje lép parkettre. 

Matus Gábor, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ügyvezetője, a döntő versenyigazgatója emlékeztetett: a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia már számos nemzetközi és hazai kosártornát rendezett meg nagy sikerrel. Beszédében reményét fejezte ki, hogy hazai közönség előtt minél sikeresebben szerepelnek majd a fehérvári fiatalok.

Farkas Sándor, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója bízik benne, hogy a legerősebb csapattal tudnak kiállni a hétvégi tornán. Véleménye szerint a szombaton délután 14.00 órakor kezdődő találkozóra lesz majd érdemes odafigyelniük a fehérvári szimpatizánsoknak. Az előzetes esélylatolgatások kapcsán kitért arra, hogy DKKA – Falco összecsapást vár a döntőbe jutásért. A szakember meglátása szerint ez az ütközet akár döntőnek is beillik majd.

Góbi Henrik, az Alba Fehérvár-DKKA U20-as csapatának edzője örömét fejezte ki, hogy hazai környezetben küzdhetnek meg az aranyéremért. „Jelen pillanatban csakis a Budapest Honvéd SE elleni pénteki meccsre szabad fókuszálnunk! A klub sikeres múltja arra kötelezi csapatunk tagjait, hogy harcban legyenek a dobogóért, vagy a bajnoki címért. Bízom benne, hogy a hazai pálya előnye ösztönzőleg hat majd a srácokra, és jó formát mutatnak!” – tette hozzá Góbi Henrik.

A tornán pályára léphet fehérvári színekben a TLI-Alba Fehérvár felnőtt csapatát erősítő Markovic Luka, Filipovics Márkó, továbbá Brbaklic Aleksa is. A nívós országos finálé valamennyi meccsét ingyenesen lehet megnézni az Alba Regia Sportcsarnokban.

 A Döntő műsora:

2016. április 29. péntek
10:00 Falco KC Szombathely - Vásárhelyi Kosársuli (I.)
12:00 TLI-Alba Fehérvár - Budapesti Honvéd SE (II.)
13:40 Ünnepélyes Megnyitó
14:00 PVSK Pannonpower - Vasas Akadémia (III.)
16:00 Szolnoki Olaj KK - MTK Törökbálint (IV.)

2016. április 30. szombat
10:00 I. vesztese - II. vesztese (V.)
12:00 III. vesztese - IV. vesztese (VI.)
14:00 I. győztese - II. győztese (VII.)
16:00 III. győztese - IV. győztese (VIII.)

2016. május 1. vasárnap
09:00 V. vesztese - VI. vesztese (7. helyért)
11:00 V. győztese - VI. győztese (5. helyért)
13:00 VII. vesztese - VIII. vesztese (3. helyért)
15:00 VII. győztese - VIII. győztese (1. helyért)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >