Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Látványos Toborzó Napot tartott a Magyar Honvédség
Látványos Toborzó Napot tartott a Magyar Honvédség Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 27.
ImageTérzenével kezdődött a Katonai Toborzó Nap, melyet második alkalommal szervezett meg Székesfehérváron a Magyar Honvédség a Szabadságharcos úton. A rendezvényen lövész-, híradó és vegyivédelmi katonai szervezetek tartottak bemutatót, járműveket és technikai eszközöket próbálhattak ki, nézhettek meg a résztvevők, valamint az érdeklődőket tájékoztatták a katonai szolgálatvállalás feltételeiről.

 


Második alkalommal szervezett Toborzó Napot Székesfehérváron a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központja szerdán. Tóth Csaba alezredes, a Központ parancsnoka elmondta: „A tavalyi toborzónkra nagyon sokan eljöttek a Zichy ligetbe, az idei program helyszínéül azért választottuk a Szabadságharcos úti parkolót a Kodolányi János Középiskola előtt, mert a környékben tanuló diákokhoz szerettük volna még közelebb vinni a rendezvényt – és természetesen várunk minden iskolást, fiatalabb és idősebb érdeklődőt a katonai bemutatóra. A célunk az, hogy a fiatalok minél nagyobb számban jelentkezzenek katonának, valamint a honvédség és a társadalom kapcsolatának az erősítése. Ugyan az interneten is elérhetnek minket az érdeklődők a www.hadkiegeszites.honvedseg.hu-n, de itt a helyszínen ki lehet próbálni a különböző technikai eszközöket, fel lehet mászni a járművekre – a potenciálisan megfogható fiatalok mellett nekünk az is fontos, ha kisgyerekek jönnek el, hiszen valamikor ők is pályaválasztók lesznek, majd pedig, remélem, katonák!”

 



A rendezvény szlogenje: Csatlakozz, legyél te is katona! A résztvevők a látványos és izgalmas programok mellett tájékoztatást kapnak a katonai szolgálatvállalással kapcsolatban: valós és hiteles információt a katonai szolgálatvállalás formáiról, az elérhető juttatásokról, illetve a bekerülés feltételeiről.

A programok között zenekari showt mutatott be a Helyőrségi zenekar, majd a Magyar Honvédség alakulatai közül a 25. Klapka György Lövészdandár (Tata), a 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és a 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj (Székesfehérvár) tart haditechnikai bemutatót a nap folyamán. Az érdeklődők megnézhetik a T-72 harckocsit és a BTR-80 harcjárművet, különböző technikai eszközöket – mint például a vegyi-sugár mentesítő berendezés, egy médiakamion a Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft-től (Budapest), egy szimulációs központ a Bakony Harckiképző Központból (Várpalota) repülőgép-szimulátorral és lézerpuskával.

A fiatalok számára játékos katonai vetélkedőt állítottak össze a szervezők: a kérdésekre válaszolók ajándékokat kapnak a Honvédségtől.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >