Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A cseresor hozta a sorsdöntő derbit
A cseresor hozta a sorsdöntő derbit Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. április 28.
ImageHárom kulcsjátékosa hiányában is végig vezetve, simán verte 88-78 -ra a Körmendet a TLI-Alba Fehérvár a férfi kosárlabda NB I felsőházi középszakaszának zárómeccsén, így megszerezte a rendkívül fontos 2. helyet, ami egészen a döntőig pályaelőnyt jelent számára.

 

A találkozó nyerő embere a 29 pontig jutó, általában csak perceket kapó Luka Markovics volt, aki lepattanókat gyűjtött, zsákolt, bevágott 5 triplát és összességében nagyszerűen kosarazott. A két rutinos magyar, Lóránt és a Simon is remekelt. Előbbi 19, utóbbi 8 pontot szorgoskodott össze, igazi vezér volt a pályán. A negyeddöntős párharcban a Kaposvár lesz az Alba ellenfele. Az első meccset jövő szerdán (május 4.) Fehérváron játsszák majd.

Nem elég, hogy két kulcsjátékosát, a sokszor meccseket eldöntő Pearsont és Spurlockot eltiltásuk miatt nélkülöznie kellet Braniszlav Dzunics vezetőedzőnek, a harmadik - talán legjobb formában lévő - ász, Kenny Chery térdsérülést szenvedett! Ezek után nem sokan fogadtak volna a fehérvári együttesre. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a negyedik ász, Myles nincs túl jó passzban - most sem remekelt - akkor gyakorlatilag szinte csoda, amit letett a parkettre az Alba.

Percekig nem találta a gyűrűt a Körmend, így a házigazda egylet hamar meglépett 10-2 -re, majd 14-3 -ra. Az elejétől nagyon motiváltan és hatalmas bizonyítási vággyal kosarazó Markovics fontos pontokat dobott, s a lepattanók tekintetében is jól dolgozott. Lóránt és Simon is topformáját hozta, így nem tudott közel kerülni a Körmend a vendéglátókhoz, annak ellenére sem, hogy Channels keze elkezdett "sülni", s bevágott néhány fontos kosarat, közte triplákat is.

Az első negyed után kilenccel, a nagyszünetben már 14 ponttal ment az Alba. Ekkor Petty is elkezdte megrázni magát, ő is bevágott néhány trojkát, s közelebb jött a Körmend. Ez a nap azonban egyértelműen a Dzunics gárdáé volt. A hajrára Myles is kicsit összekapta magát, ő és a szintén sokat bizonytalankodó Tóth Péter egyaránt fontos triplákat szerzett, ráadásul a végig hasznosan játszó Wright szintén sokat tett a közösbe, jól dolgozott a palánkok alatt, így az utolsó percekre már csak a különbség volt a kérdés. Petty és Channels még kozmetikázott kicsit az eredményen, de végül a "közte 10" azért megmaradt. Nagyjából ez meg is felelt a látottaknak és a meccsen jórészt kialakult átlagkülönbségnek.

Jöhet tehát a Kaposvár elleni első Play-Off csata, ami a pályaelőny ellenére sem lesz sétagalopp. Nem árt emlékezni rá, hogy az Alba az elmúlt években nem kifejezetten nyerni járt a somogyi megyeszékhelyre, az idén is kikapott ott az alapszakaszban, ráadásul Fehérváron szintén sikerült néhányszor borsot törnie a hazaiak orra alá a Kaposvárnak. Mindazonáltal az idei Alba jobb erőkből álló egylet, ráadásul a pályaelőnye is sokat nyomhat a latban, nagy meglepetés lenne, ha nem jutna túl a negyeddöntőn.

A párharc első találkozójára május 4-én, szerdán kerül sor az Alba Regia Sportcentrumban. A pontos kezdési időpontot a következő napokban jelölik ki.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >