Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megkezdődik a palást hazatéréséért az aláírásgyűjtés
Megkezdődik a palást hazatéréséért az aláírásgyűjtés Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 28.
ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata "IN CIVITATE ALBA" - TÉRJEN HAZA A PALÁST!” mottóval aláírásgyűjtést indít a koronázási palást Székesfehérváron történő kiállításáért. A kezdeményezés ünnepélyes elindítására április 29-én, pénteken 18 órakor kerül sor, amire mindenkit szeretettel várnak!

 

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András kezdeményezésére "IN CIVITATE ALBA" - TÉRJEN HAZA A PALÁST!” mottóval aláírásgyűjtés indul a koronázási palást hazahozataláért és a királyi városban történő kiállításáért. Az erről szóló előterjesztést Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése április 29-én, pénteken tárgyalja. A képviselőtestület jóváhagyását követően megkezdődik az aláírásgyűjtés.

Ennek ünnepélyes elindítására április 29-én, pénteken 18.00 órakor kerül sor a Városháza Dísztermében, ahol a királyi palástról a Szent István Király Múzeum igazgatója, Kulcsár Mihály tart előadást, valamint részletek hangzanak el Hartvik püspök által lejegyzett Szent István király legendából, Vakler Anna művészeti vezető tolmácsolásában. Majd dr. Cser-Palkovics András polgármester mond beszédet és látja el elsőként kézjegyével az aláírásgyűjtő ívet. Az ünnepségen fellép a Vox Mirabilis Kamarakórus is. 

 


 

Székesfehérvár Önkormányzata a nemes kezdeményezés támogatóit szeretettel várja a rendezvényre, ahol aláírásukkal az elsők között kifejezhetik támogatásukat a palást hazahozatalával kapcsolatban.  

A közösségi akcióhoz nemcsak székesfehérváriak, hanem bárki csatlakozhat. Az aláírásgyűjtő ívek a következő hónapokban minden önkormányzati rendezvényen megtalálhatóak lesznek, valamint jövő héttől a Városházán, a Szent Korona hiteles másolata mellett, a recepción, valamint az ügyfélszolgálaton és a Nemzeti Emlékhelyen is folyamatosan várják azokat, akik egyetértenek az ereklye Székesfehérváron történő elhelyezésével.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >