Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egyedülálló edzőközpont a kosárlabdázóknak Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 29.
ImageMinden igényt kielégítő sportkomplexum kezdi meg működését a kosárlabdázók szolgálatában Székesfehérváron, a Best Western Plus Lakeside Hotel közvetlen szomszédságában. A nettó 754 millió forintos beruházás teljes egészében TAO támogatással valósulhatott meg.

 

 

Ünnepélyes keretek között tegap délután adták át Székesfehérváron, a Best Western Plus Lakeside Hotel mellett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vadonatúj többfunkciós edzőközpontját. A csarnokban egy szabványméretű meccspálya, két edzőpálya, valamint egy kondicionáló terem is megtalálható. A sportkomplexumban kihúzható lelátók, motorosan felhúzható palánkok, valamint motoros térelválasztó teszik optimálissá a körülményeket, ugyanúgy, mint a pályák tölgy sportparketta burkolatai. Funkcionális helyiségek is kialakításra kerültek, úgy, mint bírói és csapatöltözők, sportszertár, elsősegély szoba, ruhatár, mosdók, sportorvosi és sportdiagnosztikai helyiségek.
A mellette található szállodában a sportolók részére szállás, megfelelő sportétkeztetés, konferenciaterem használat, valamint az orvosi részleg szolgáltatásai is biztosítottak.

 


Így egy olyan edzőközpont jött létre, ahol a csapatok számára a felkészüléshez szükséges minden feltétel adott.  

 

A nettó 754 milliós forintos beruházás részleteiről Gerő János, a Wing Zrt. vezérigazgató-helyettese számolt be. Mint azt az ingatlanfejlesztő és befektető cég vezetője elmondta, mindenképpen egy igényes és környezetéhez illeszkedő épületet szerettek volna létrehozni, az MKOSZ szakmai igényeinek megfelelően. A terület adottságai pedig ezt lehetővé is tették.

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András beszédében három szervezetnek mondott köszönetet. Elsőként azon cégeknek, akiknek köszönhetően megépülhetett ez a csarnok, majd a társasági adókedvezmény rendszerét lehetővé tevő Magyar Kormánynak, valamint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének és Szalay Ferenc elnöknek, hogy Székesfehérvár mellett döntöttek a beruházás megvalósításakor, tudva azt, hogy ez az egész ország kosárlabdázóit fogja szolgálni. Majd külön köszönetet mondott a társasági adó felajánlásával segítő Hungarana Kft-nek és Kelemen Kálmán ügyvezető igazgatónak.
A fehérvári kosárlabdacsapat tegnapi győzeleméhez gratulálva hangsúlyozta, hogy közel 70 pontot dobtak a magyar játékosok, ami jól mutatja azt, hogy az utánpótlás-nevelésnek mekkora jelentősége van, hiszen ebből a fiatalok is kivették a részüket. A csarnoknak a legfontosabb feladata pedig az, hogy az itt edző gyerekekből sportolni, mozogni szerető, egészséges felnőttek legyenek, és közöttük megtalálják a jövő nagy játékosait is. 

 


Ígéretet tett arra, hogy a város mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a csarnokot, s annak környékét élettel töltsék meg. Majd köszönetet mondott mindenkinek, aki ezen városrész fejlesztéséhez segítséget nyújtott.  

 

Noah Steinberg, a Wallis Asset Management Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy cégük az új épületek létrehozása során értéket teremt, hiszen ami korábban nem volt, később létezik. Az ingatlanfejlesztő cég vezetője ezt a most megépült edzőközpontot világszínvonalú sportlétesítménynek nevezte.

A FIBA Europe ügyvezető igazgatója, Kamil Novak köszöntője során arról beszélt, hogy a magyar szövetség az egyike azoknak, akik a legaktívabban vesznek részt az utánpótlás-nevelésben. Mint fogalmazott, tisztában van azzal, hogy hatalmas erőfeszítés és milyen sok munka van egy ilyen beruházás mögött. Majd köszönetet mondott a város vezetésének és mindazoknak, akik ebben részt vettek.

A köszöntések sorát Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke zárta, aki a háttérben dolgozóknak mondott köszönetet. Kiemelte Bodnár Pétert, az MKOSZ főtitkárát, aki az egész projekt élére állt. Ezen túl az MKOSZ elnökségében dolgozó tagoknak is megköszönte a munkájukat, megosztva ezt az örömet velük.
Rendkívül fontosnak ítélte azt, hogy minden gyermeknek lehetősége legyen egészségesen felnőni. Majd arról beszélt, hogy a sportra fordított támogatások jelentős része az utánpótlás-nevelésre megy, míg egyharmada létesítményfejlesztésekre.
Kitért arra, hogy a minőségi csarnokban minőségi sportra van szükség. Majd világklasszisként köszöntötte a jelenlévő Dávid Kornélt. Kitért arra is, hogy a pályán több magyar kosárlabdázónak kellene lehetőséget biztosítani.
Végezetül köszönetet mondva a fejlesztőknek kiemelte, hogy ilyen lehetőség a magyar kosárlabda életében még nem volt, hogy saját tulajdonában ilyen sportkomplexum legyen. Ez pedig mind a kosárlabdázók, mind az ország javára fog válni. 

Az elnök ezt követően a csarnok létrejöttében való hozzájárulásukat megköszönve emlékplaketteket adott át a beruházást támogató cégeknek.  

A köszöntőbeszédek között a jelenlévőket a Face Team zenés, táncos, látványos show-elemekkel teletűzdelt akrobatikus kosárlabda produkciója kápráztatta el. Az ünnepség végén Vargha Tamás, dr. Cser-Palkovics András, Gerő János, Noah Steinberg, Kamil Novak és Szalay Ferenc ifjú sportolókkal közösen vágta át a szalagot, majd avatta fel a csarnok falán található emléktáblát.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >