Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Székesfehérvári szívvel és spártai keménységgel 246 kilométerért
Székesfehérvári szívvel és spártai keménységgel 246 kilométerért Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. április 29.
ImageHarminchat órányi küzdelem, szenvedés, kitartás – s végül a boldog megdicsőülés pillanata a célba éréskor. Röviden így foglalható össze korunk egyik legnevesebb ultrafutó versenyének, a Spartathlonnak a szellemisége. A sportesemény 1983 óta íródó történetében számos székesfehérvári sikert is felfedezhetünk.

 

Az érdeklődők exkluzív élménybeszámolót hallhatnak Máténé Varju Edittől, valamint Lajkó Csabától, akik többször is teljesítették a 246 kilométeres távot. A fehérvári hősökkel Kaufer Tamás ultrafutó beszélget jövő pénteken 17.00 órától a Városháza Dísztermében.  


A Spartathlon az egyik leghíresebb ultrafutó verseny, amelyet szeptember utolsó hétvégéjén, Athén és Spárta között rendeznek meg. A 246 kilométeres ultramaratoni távot 1983 óta teljesíthetik a legkeményebb ultrafutók. A versenyen indulók az Akropolisz lábától Leonidász király Spárta főterén álló szobráig futnak.

A Spartathlon egy Pheidippidész nevű athéni futár Hérodotosz által dokumentált futását eleveníti fel, aki a görögök győzelmének hírét futva vitte el Athénba, ahol csak ennyi mondott: „Nenikékamen!”, (azaz: győztünk), majd holtan összeesett. A történészek kutatása szerint ez a futás jelenti a modern maratoni mitológia alapját. A verseny az egyik legkeményebb ultramaratoni futás a világon, amely története során számos magyar és székesfehérvári sikert is hozott.

Szeretné megtudni, mit tartanak a Spartathlon „vízválasztójának”? Kíváncsi Yiannis Kouros élő legenda hőstetteire? Közelebbről is meg kívánja ismerni a Spartathlon különleges világát? Az egyik legrangosabb ultrafutó versenyről 2016. május 6-án, pénteken délután 17.00 órától rendhagyó beszélgetést tartanak a Városháza Dísztermében. Az eseményen két olyan székesfehérvári hős ad ismertetőt a Spartathlonról, akik az elmúlt évek során többször is legyőzték a 246 kilométeres, embert próbáló távot. Máténé Varju Edittel és Lajkó Csabával Kaufer Tamás ultrafutó beszélget majd élményeikről, küzdelmeikről, valamint a Spartathlon egyedi világáról. Az ultrafutók arról is beszámolnak majd, hogy milyen felkészülés és emberfeletti teljesítmény szükségeltetik a 246 kilométer leküzdéséhez. A jövő pénteki közönségtalálkozón bárki felteheti kérdését a két ultrafutónak, akik az elmúlt évben is futva képviselték Székesfehérvárt göröghonban.

A jövő pénteki ingyenes eseményre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >