Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
IX. VELENCEI-TAVI HAL-, VAD-, BOR- ÉS PÁLINKAFESZTIVÁL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 29.
ImageIX. VELENCEI-TAVI HAL-, VAD-, BOR- ÉS PÁLINKAFESZTIVÁL, AGÁRD - Gazdag gasztronómiai és kulturális programkínálat a Velencei-tó szezonnyitó fesztiválján május első hétvégéjén, Agárdon!

 

IX. VELENCEI-TAVI HAL-, VAD-, BOR- ÉS PÁLINKAFESZTIVÁL, AGÁRD
2016.04.29-05.01.

 

 Gazdag gasztronómiai és kulturális programkínálat a Velencei-tó szezonnyitó fesztiválján

 

május első hétvégéjén, Agárdon!

 A Velencei-tó körüli pincészetek, a régióbeli pálinkafőzdék borokkal, pálinkákkal várják a fesztiválra érkezőket Agárdra, a Destillata nagydíjas Agárdi Pálinkafőzde városába.

 

Az idén 9. alkalommal megrendezett fesztivál kiérdemelte a „Gasztroélmények Éve” védjegyet, melyet a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Fesztiválszövetség ítél oda azon fesztiválok szervezőinek, akik minőségi ételekkel, programokkal és szolgáltatásokkal várják a közönséget. A Velencei-tó környékének, a Váli völgynek legkiválóbb őstermelői, kistermelői lesznek jelen az ország szinte minden szegletéből érkező más termelőkkel együtt idén is, hogy a portékások, kézművesek, lepényesek, kézműves sörösök mellett a hungarikumok minél teljesebb kínálatát felvonultathassuk.

Az ingyenes fesztivál nagyszínpadi programjai esti koncertekkel: Gájer Bálint,Csík zenekar, Cimbaliband, Budapest Bár  koncerttel várja a vendégeket. A fesztivált pénteken, április 29-én nyitjuk a mörlenbachi vadászkürtösök és a sepsikőröspataki testvérváros rezesbandája segítségével, majd a helyi kongások fokozzák a hangulatot. A szombati napot térzenével indítjuk, lesz dixieland, blues és rockmuzsika is. Szombaton, a Csík zenekar koncertje előtt hirdetik ki az Etyek-Budai Borvidéki borverseny és a Velencei-tó körzeti borverseny eredményeit.

A változatos, igényes nagyszínpadi programok mellett a fesztiválközpontban boszorkány-nevelde és tündérképző várja a családokat a Szélkakas játékparkban, ahol az udvaribolond-képző is megtalálható lesz. A csónak-kikötőnél, a nagyszínpadtól pár perces sétára vad- és halfőző verseny, ingyenes, szigetkerülő kenu- és sárkányhajó túrák csábítanak. A madárvártán madárgyűrűzés és kilátóbeli távcsöves tófelfedező élmények hívogatnak. A fesztivál futóversenyt szombaton tartjuk, a térségi májusfát vasárnap délelőtt állítjuk, melyhez a felkötözendő szalagokat futók hozzák el nekünk a tó körüli településekről. Készülünk keverék-kutyák szépségversenyével, kutyás bemutatókkal is. Idén is elindul a tó épített értékeit felfedező Nagy-Kultúra autóbuszos kirándulás, hogy Agárd, Kápolnásnyék, Nadap, Pákozd, Sukoró kulturális örökségét közelebb hozza a fesztiválra érkező vendégekhez.

Az Agárdi Parkerdőben a Velencei-tavi Életmód Klub családi programja, a Meseerdő várja a nevezőket, a Bárány Boldizsár c. mese kel életre az állomásokon teljesített feladatok segítségével. Vasárnap délelőtt a város polgármestere gyermekhorgász versenyre hívja a fiatalokat, akik idén is kiemelt szerepet játszanak a fesztivál programkínálatában.

A Velencei-tavi Galériában Mészáros András, városunkban élő természetfotós kiállítása látogatható, mely  képek a Velencei-tó élővilágát hozzák közelebb a látogatókhoz. A három napos rendezvény záró eseménye a Méhkas Aulával, Molnár Hajnalka tűzzsonglőrrel közös fényfestés, mely igazán méltó befejezése lesz fesztiválunknak, bízva abban, hogy kedvet tudunk csinálni ezzel a nyári, év közbeni visszatéréshez látogatóinkban, mely fesztiváluk fontos célja.

 

A fesztivál Gárdony Város Önkormányzat szervezésében valósul meg.

Fővédnök: Tóth István polgármester

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >