Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
TLI-Alba: kedden indul a java! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. május 03.
ImageBár a szezonból már csak néhány hét van hátra, a csapatok túl vannak 34 bajnokin az NB I-ben, az igazán fontos szakasz csak most következik. A rájátszásban nem lehet tartalékolni, beáldozni egy-egy meccset, itt minden találkozó komoly tétre megy.

 

Az alapszakaszt kicsit döcögősen kezdő, ám a középszakasz végéig folyamatosan előrelépő, a "pozícióharcot" 2. helyen befejező TLI-Alba Fehérvár a Kaposvár ellen meccsel a legjobb 4 közé jutásért. A felek kedden Fehérváron kezdik a párviadalt, az jut tovább aki előbb nyer három mérkőzést. Az esélyes az Alba, ám egy Play-Off csatában bármi megtörténhet, a papírforma kevésbé számít.

A Kaposvár az elmúlt években többször megtréfálta az Albát, nem csak Somogyban, a Gáz utcai csarnokban is volt sikerélménye, ami óvatosságra intheti Braniszlav Dzunics alakulatát. Ugyanakkor éppen a fehérvári tréner az, aki nagyon jól tudja motiválni csapatát, aki képes a döntőig vezető úton végigvezetni fiait.

Nem csak az edzői poszton, a keret és a játék erősségét tekintve is egyértelműen az Alba felé billen a mérleg nyelve. A legnagyobb bizonyíték erre a legutóbbi, Körmend elleni csata volt, amikor egy igazi ki-ki összecsapáson tudott végig vezetve nyerni a szerb-magyar tréner gárdája, úgy, hogy a 4 legponterősebb és leginkább meghatározó játékosa közül három (!) eltiltás, illetve sérülés okán nem léphetett pályára. Ekkor azonban előlépett nyerő emberré a fiatal Luka Markovics, aki úgy hintett 29 pontot, rámolt be triplákat, zsákolt, szakított lepattanókat, hogy abból senki sem mondta volna meg, hogy korábban az egész szezonban inkább csak percek jutottak neki a találkozókon.

De nem csak ő, mindenki más sokat tette azért, hogy elcsendesítsék azok táborát, akik szerint csak a tengerentúli légiósok tudják igazán eredményesen húzni a fehérvári szekeret. Ezen a derbin egyedül Myles (ő sem túl jó formában) és a palánkok alatt hasznos Wright volt pályán, Chery, Pearson és Spourlock azon kívül. Ettől függetlenül persze a színes bőrű kontingenssel erős igazán az Alba, nélkülük a véghajrában nehezen érhetők el a kitűzött célok.

Először tehát jöhet a Kaposvár. A kedden (május 3.) 19:00 órakor kezdődő mérkőzésen kell bebiztosítania pályaelőnyét az Albának, hogy majd a pénteki (19:00) somogyi kiránduláson megpróbálhassa azt, ami ritkán sikerült neki a legutóbbi években: nyerni idegenben, ami egyben már a továbbjutást is közelebb hozná.

Döntő időszak jön, aki csak teheti, vegye célba az Alba Regia Sportcentrumot a hazai mérkőzéseken, s kísérje el Simonékat idegenbe is!

A teljes negyeddöntős menetrend

2016. május 3., kedd, 18:00
TLI-Alba Fehérvár – Kaposvári KK

2016. május 6., péntek,  19:00
Kaposvári KK – TLI-Alba Fehérvár

2016. május 9., hétfő, 18:00
TLI-Alba Fehérvár – Kaposvári KK

2016. május 13. péntek, 19:00 (ha szükséges)
Kaposvári KK – TLI-Alba Fehérvár

2016. május 15. vasárnap, 18:00 (ha szükséges)
TLI-Alba Fehérvár – Kaposvári KK

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >