Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Ünnepi hangverseny a Bazilika megújulásának tiszteletére
Ünnepi hangverseny a Bazilika megújulásának tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 06.
ImageÜnnepi hangversenyt ad az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Szent István Bazilika megújulásának alkalmából. A péntek esti rendezvényen Joseph Haydn művei csendülnek fel. Jegyeket a Vörösmarty Színházban lehet vásárolni.

 

Végéhez közeledik a Szent István Bazilika felújítása, amely kormányzati, önkormányzati és egyházi összefogással valósul meg. Az épület oldalfalára 2014 nyarán került ki az omlásveszélyt jelző tábla, kisebb-nagyobb törmelékarabok hullottak a tetőről. Kiderült, hogy az 1980-as években felújított bazilika ácsszerkezete megroppant és szétnyílt. Az épületet két méteres körzetben lezárták, a széleskörű együttműködésnek köszönhetően elkezdődött a renoválás és a székesegyház előtti tér régészeti feltárása.

 



A megújulás tiszteletére ünnepi koncertet ad az Alba Regia Szimfonikus Zenekar május 6-án, pénteken 19.30 órakor, a Farkas Ferenc hangversenybérlet keretében. Az eseményen Joseph Haydn, a „szimfóniák királya” művei csendülnek fel. D-dúr szimfóniáját az angliai körútja során írta a londoni közönség számára, a „Harmoniemesse”, avagy Harmónia-mise pedig a gazdag fúvósapparátusról, valamint árnyalt fúvós harmóniakezeléséről kapta nevét. Az eseményen közreműködik Kovács Ágnes (szoprán), Nagy Bernadett (alt), Megyesi Zoltán (tenor), Lettner Zsolt (basszus), továbbá a Magyar Rádió Énekkara és Pad Zoltán karigazgató.

Jegyek válthatóak a Vörösmarty Színház jegyirodáján, amely hétfőtől péntekig 10.00-18.00 óra között tart nyitva.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >