Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ciprusi diákokat köszöntöttek a Városházán
Ciprusi diákokat köszöntöttek a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. május 10.
ImageCiprusi diákokat fogadott és köszöntött Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester. A vendégek a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola partnerintézményéből érkeztek. A Városházán a küldöttség megtekintette a Dísztermet és a Szent Korona hiteles másolatát.

 

A ciprusi Nicosiából érkeztek diákok Székesfehérvárra: a Levent Schools küldöttsége a 95 éves II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vendége. A tanulókat és tanáraikat Mészáros Attila alpolgármester fogadta és köszöntötte a Városházán. A küldöttségnek beszélt Székesfehérvárról, mint iskolavárosról és az Önkormányzat számára kiemelt fontosságú partnerségről, együttműködésről – amelyek a hazai és nemzetközi kapcsolatokat, rendezvényeket egyaránt jelentik. Említést tett a városban elindult komoly, a felsőoktatást érintő fejlesztésekről, a fiataloknak szóló tehetségsegítő programokról és fesztiválokról is. Az alpolgármester a gyerekeknek és kísérőiknek bemutatta a Dísztermet, képet adva Székesfehérvár és Magyarország történelmének alakulásáról, a Városházán tartott rendezvényekről, majd a diákok és kísérőik megtekintették a Szent Korona és Országalma hiteles másolatát, valamint a polgármester irodáját.

 


„Bízom benne, hogy ezt a néhány napot kellemesen töltik városunkban. Nagy öröm számunkra a küldöttségük jelenléte. Remélem, hogy a két iskola közötti kapcsolat a jövőben is élő és tartalommal teli lesz – hiszen ez nemcsak a város, hanem az itt élő fiatalok számára is gyümölcsöző partnerség. Ilyenkor a gyerekek testközelből ismerkedhetnek meg egy kultúrával és gyakorolhatják az idegen nyelvet, valamint fontos barátságok szövődhetnek a találkozások alkalmával.” – kívánt jó munkát az együttműködéshez Mészáros Attila.

Ertan Aligüllü,
a nicosiai Levent Schools igazgatója megköszönte a szíves fogadtatást, méltatta a partnerséget és kifejezte reményét az együttműködés folytatásának tekintetében.

 



Timár Nicolette
, az iskola igazgatója elmondta, hogy több mint 10 éve, a néptáncnak köszönhetően jött létre a kapcsolat az intézmények között. Azóta a ciprusiak és a magyarok is három alkalommal tettek látogatást a testvérintézményeknél; ilyenkor a tanulók családoknál laknak, így még intenzívebb élményt kaphatnak az ország és a vendéglátók kultúrájából, életéből. A ciprusi küldöttség vasárnap érkezett: a Rákóczi Iskola hétfőn a Vörösmarty Színházban gálaműsorral ünnepelte fennállásának 95. évfordulóját, amelyen a nicosiai diákok két előadással is felléptek – többek között török néptáncot mutattak be a közönségnek. Kedden délelőtt a magyar diákok mutatták meg vendégeinek a várost, szerdán pedig Veszprémbe utaznak egy kirándulásra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >