Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Parkoló-felújítások a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. május 10.
A Vízivárosban a következő napokban 126 parkolóhely – 3400 négyzetméternyi terület – felújítása kezdődik meg, a lakók parkolási igényeinek megfelelően. A részletekről a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakemberei, valamint a terület önkormányzati képviselője, dr. Horváth Miklósné tartottak sajtótájékoztatót a munkaterületek átadásakor. A Budai út 88. és a Sarló utca 23. számú házak előtt a munkálatok június végéig befejeződhetnek.

 

A felújítási munkálatokról Bakró-Nagy Tamás, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Útfenntartási Csoport műszaki ellenőre adott tájékoztatást a munkaterületek átadásakor. Elmondta, hogy a Budai út 88. szám előtti területen egy öntött aszfaltos, ezer négyzetméternyi területű parkoló kerül felbontásra, majd újraaszfaltozásra a jelenlegi parkoló-felületi osztásnak megfelelően, ahol összesen 30 parkolóhely van. Ezen kívül egy új 30 négyzetméteres zöldfelület kerül kialakításra, amely jelenleg – közlekedés szempontjából – nem használható, így a jövőben kedvezően kerül hasznosításra. A parkolók felfestésével, illetve a különböző forgalomtechnikai eszközök – korlátok – felújításával fognak befejeződni a munkálatok.


A Sarló utca 23. számú ház előtt 96 parkolóhely elhasználódott betonburkolata kerül felújításra. Itt 2400 négyzetméternyi felület kerül aszfaltozásra, valamint feszültségmentesítés is fog történni. Ezen kívül a parkolók közötti utak is új aszfaltréteget kapnak.

 


Mint elhangzott, az elmúlt időszakban itt távhő-vezetékeket újítottak fel, aminek a második üteme a Szent István Patika melletti járda vonalában még folytatódik. Ennek tükrében itt a felújítási munkálatok két részre lesznek bontva. Első ütemben a parkoló-mezők és az utak, valamint a távhő-vezetékek felújítása történik meg, míg ezt követően – második ütemben – a gyógyszertár mögötti út kivitelezése.  

 

A terület önkormányzati képviselője, dr. Horváth Miklósné nagy örömét fejezte ki, hogy erre a felújításra sor kerül. Ez már régi terv volt – mint fogalmazott -, hogy a Sarló utcai keresztben lévő tízemeletes házak közötti parkolók felújítása megtörténjen, tekintettel arra, hogy mindegyik nagyon megrongálódott az évek alatt. Mivel azonban akkora felületekről van szó, ezek egyszerre való felújítása kivitelezhetetlen lett volna, ezért döntöttek a szakaszos kivitelezés mellett.
Elmondta, hogy a már eltávolított sínek helyén létesülő 162 parkolóval kapcsolatos munkák is tovább folytatódnak ebben az évben. A Fűtőerőmű területén a murvás parkolók kialakítását az elektromos vezeték áthelyezése után lehet megkezdeni, a már meglévő murvás parkolók a Gőzmalom utcától a Budai út 100-ig pedig idén ősszel kapják meg végleges burkolatukat. Így tulajdonképpen ezen munkálatokkal a városrészben – Sarló utca, Budai út, Gőzmalom út – új parkolók létesülnek és befejeződnek a parkoló-felújítások. A Sarló utca 1. és 11. mellett lévő parkolók felújítása a következő évek feladata. Ezzel  egységes, szép felületű parkolók lesznek Vízivárosnak ezen a részén. Ez már régi lakossági igény volt, amit a bővítésekkel, valamint felújításokkal  folyamatosan sikerül megoldani, és ez  öröm számára.    

Mint elhangzott, a felújítást a szakemberek szakaszosan fogják végezni. Először a Budai út 88. számú ház előtt, ahol már a napokon belül elkezdődhetnek a munkálatok, majd a Sarló utca 23. szám előtti terület következik. A lezárt területekről a lakókat értesíteni fogják. A munkát – a tervek szerint – június végéig fejezik be. Ezen időszak alatt kérik a lakók megértését és türelmét!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >