Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fényérzékenység  történetek fénnyel elbeszélve Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 10.
Fényérzékenység címmel nyílik kiállítás szombaton az Új Magyar Képtárban. Szolnoki Szabolcs képeit Bordács Andrea művészettörténész mutatja be a látogatóknak, a megnyitón közreműködik Vízer Dániel jazzénekes. A székesfehérvári fiatal festőművész alkotásai a fényezéssel irányítják a nézők figyelmét egy-egy tárgyra, történetre.

 

Szolnoki Szabolcs festőművész Fényérzékenység című kiállítását május 14-én, szombaton 11 órakor tekintheti meg először a közönség az Új Magyar Képtárban. A tárlatot, amelyet a 17. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében szerveznek, Bordács Andrea művészettörténész nyitja meg. A rendezvényen közreműködik Vízer Dániel jazzénekes.

„Festészete egyfajta azonosságot mutat a fotózással: ahogy a fotónál a fény hiánya, vagy a fény érzékeltetése rajzolja ki a fókuszpontba állított témát, úgy Szolnoki festészetében a "fényezéssel" irányítja a néző figyelmét egy-egy sajátos élethelyzetre, személyre, tárgyra, történetre.” – jellemzi a kiállítás képeit Izinger Katalin, a Szent István Király Múzeum művészettörténésze.

Szolnoki Szabolcs
, a Székesfehérváron élő fiatal festőművész így vall az alkotás folyamatáról: „Maga a dokumentálási célzattal történő festés hidegen hagy, engem a lelki természetű dolgok ábrázolása érdekel. (…) A képeimet csak nagy vonalakban tervezem meg, hagyom, hogy festés közben a kezemet a pillanatnyi és a mindent körbelengő hangulat vezessen, így a festmény az irányított véletleneknek is köszönheti létezését.”

A kiállítást június 19-ig lehet megtekinteni keddtől vasárnapig mindennap 10 és 18 óra között.

A megnyitóra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >