Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jégkorong vb: zakó a franciáktól is Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. május 11.
ImageAhogy a szlovákok és Kanada ellen, Franciaország ellen is szerzett gólt az első harmadban a magyar jégkorong-válogatott az oroszországi A-csoportos világbajnokságon, s ahogy a korábbi két találkozón, a jó kezdést kezdést követően végül ezúttal is kikapott, az 1-4 és 1-7 után 6-2-re.

 

Mivel a németek 5-1-re elintézték a szlovákokat, már most kiesettnek tekinthető a magyar együttes, dacára annak, hogy a java még hátravan. Ahhoz, hogy a csodaszámba menő bennmaradás összejöjjön, vagy legalább annak esélyéig eljussunk, a finnek, az amerikaiak, a fehéroroszok és a németek elleni sorozatból legalább két meccset meg kellene nyernünk. Nyilván nem lehetetlen mondjuk a fehéroroszokat és a németeket elkapni, de a realitás talaján maradva erre igen kevés az esélyünk.

A mieink ezúttal is igyekeztek - köztük a csapat szűk felét adó Fehérvár AV19 hokisai -, de a kezdeti fölény után egyre inkább kijött a franciák nagyobb rutinja, és  - ki lehet jelenteni ezt minden csapat esetében - nagyobb tudása. 4 gólnyi különbség talán nincs a két egylet között, de nem kérdés, hogy megérdemelt a gallok sikere. Góljainkat Vas Márton és Sofron szerezték.

3 kör után Kanada vezeti az A-csoportot hibátlan teljesítménnyel az ugyancsak 3 sikerrel kezdő finnek előtt. A mieink jobb gólkülönbségükkel megelőzik a szintén pont nélküli Fehéroroszországot, ami mutatja, hogy talán ellenük lehet némi sanszunk a győzelemre. Igaz, ők is valószínűleg arra számítanak, hogy majd ellenünk biztosan javítanak...

A magyar csapat legközelebb szerdán este 19:15-kor Finnország ellen korcsolyázik jégre Szentpéterváron. Az esélytelenek nyugalmával talán játszhatunk egy szoros meccset a sportág egyik legjobbjával.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >